Suomalaisilla vaihteleva päivä Kegumsissa

Onni Jaakonsaari onnistui uransa ensimmäisessä EM-erässä.
Kuva
Noora Hyvärinen
Kegumsissa ajettiin tänään EM-luokkien ensimmäiset kisaerät ja MM-luokkien karsintaerät. Suomalaisten osalta päivä meni vaihtelevasti.

EMX250-luokan ensimmäisessä erässä Nico Stenberg oli juuri ja juuri pisteillä, ollen 19. Miro Varjonen oli puolestaan 25. Kimi Koskisen erä jäi kesken puolestaan jo ensimmäisellä kierroksella. Koskinen kaatui ja joutui parin takaa tulleen kuljettajan yliajamaksi. Alustavien tietojen mukaan Koskinen sai ruhjeita, mutta ei vakavampaa. Häntä ei kuitenkaan nähdä huomisessa toisessa erässä. 

EMX125-luokan ensimmäisessä erässä Kasimir Hindersson otti kohtuullisen hyvän startin ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen yhdeksäntenä. Erän aikana Hindersson nousi kaksi sijaa ja oli maalissa seitsemäs. Nuorista suomalaisista kuljettajista Onni Jaakonsaari oli päivän positiivinen yllättäjä, ollen 23. Jan Jasper Koiv tuli kilpailuun mukaan jälki-ilmoittautuneena ja oli ensimmäisessä erässä 30. Arttu Sahlsten oli 36. ja Simo Koskinen 39.

MXGP-luokan karsintaerän voittoon ajoi Tim Gajser, ennen Jorge Pradoa. Jere Haavisto oli erässä 17. MX2-luokan karsintaerä meni Kay De Wolfin nimiin. Sampo Rainio oli yhden kaatumisen jälkeen 20.

Suomalaisten kommentit hieman myöhemmin.