Suomalaisia MM- ja EM-luokissa

Jere Haavisto lähtee metsästämään MM-pisteitä.
Kuva
Jani Hovi.
Motocrossin MM-sarja jatkuu viikonloppuna Ruotsissa. Mukana nähdään myös suomalaisia kuljettajia.

MotocrossinMM-sarja jatkuu viikonloppuna Uddevallassa, jossa kaasutellaan kauden 15. osakilpailu. MXGP-luokassa kisaan on ilmoittautunut 39 kuljettajaa. Tim Gajser johtaa MM-sarjaa 122 pisteen erolla Jeremy Seeweriin. Kun Ruotsin jälkeen jäljellä on vielä kolme kilpailua, niin Gajserilla on periaatteessa mahdollisuus varmistaa mestaruus jo viikonloppuna, mikäli kaikki asiat menevät kohdalleen. Käytännössä mestaruuden varmistaminen siirtyy kuitenkin Hyvinkäälle. Lähtölistalla on myös kaksi suomalaisnimeä, mutta Miro Sihvosta ei kilpailussa nähdä. Sen sijaan Jere Haavisto matkaa Uddevallaan ja lähtee metsästämään MM-pisteitä Lommelissa tilille tulleiden kahden pisteen seuraksi. Harri Kullasta ei puolestaan Ruotsissa nähdä, sillä hän ajaa samaan aikaan Englannissa MX Nations -sarjaa.

MX2-luokassa mukana on 26 kuljettajaa, joiden joukossa ei ole suomalaisia kuljettajia. MM-sarjan kärjessä Ruotsiin tulee Jago Geerts. Sarjassa toisena on Tom Vialle, joka on 23 pistettä Geertsin perässä. Viallen kannalta viikonloppu onkin tärkeä, sillä hänen on pystyttävä ajamaan Geertsin piste-etumatkaa kiinni, mikäli mielii ottaa toisen maailmanmestaruutensa, ennen kuin suuntaa ensi kaudella Amerikan radoille.

EMX250-luokkaan on viikonlopulle ilmoittautunut 60 kuljettajaa, joiden joukossa ei valitettavasti ole yhtään suomalaista. Sen sijaan EMX125-luokassa suomalaisia nähdään mukana useampiakin. Tiitus Räikkönen ja Eero Peippo ovat tuttuun tyyliin mukana. Heidän lisäkseen Eliel Lehtinen on sarjassa mukana, kuten Lommelissakin. Myös Kasimir Hinderssonin nimi on lähtölistalla, mutta Hindersson ei ole Ruotsissa puomin takana. Hindersson keskittyy jo täysillä Hyvinkään EM-kilpailuun ja Vantaan MM-kilpailuun, joiden takia hän päätti jättää Ruotsin kisan väliin.

Normaaliin tyyliin viikonloppuna Uddevallassa ajetaan lauantaina EM-luokkien ensimmäiset kisaerät ja MM-luokkien aika-ajot ja karsintaerät. Sunnuntaina ajetaan MM-kisaerät ja EM-luokkien toiset kisaerät.

Kaikki viikonlopun kisaerät voi katsoa suorana lähetyksenä MXGP-TV -palvelun kautta.