Sunnuntaina mitataan sisua

Kuva
Jani Hovi
Perinteinen Sisu Extreme kaasutellaan sunnuntaina Ellivuoren laskettelurinteen maastoissa ja tänä vuonna mukaan on ilmoittautunut 105 kuljettajaa.

Tänä vuonna kilpailussa on neljä eri luokkaa. Päähuomio kiinnittyy luonnollisesti kultaluokkaan, joka ajaa koko reitin ja sen vaikeimmat paikat. Luokan ajoaika on neljä tuntia. Hopealuokassa jätetään kaikki vaikeimmat paikat ajamatta ja heillä ajoaikana on kolme tuntia. Lisäksi kilpailussa on myös erikseen naistenluokka ja pariajo, jotka ajavat hopealuokan reitin.

Kilpailu käynnistyy sunnuntaina aamulla klo 9:00, jolloin on vuorossa kilpailun prologi. Kuljettajat starttaavat prologille ilmoittautumisjärjestyksessä, 20 sekunnin välein. Prologi on kilometrin mittainen ja jokaisella kuljettajalla on mahdollisuus ajaa se kahteen kertaan, toisen kierroksen käynnistyessä klo 9:45. Tuloksiin otetaan huomioon kuljettajan nopein aika ja tämä ratkaisee lähtöjärjestyksen varsinaiseen kilpailuun. Mikäli kuljettaja ei osallistu prologiin, starttaa hän pääkisaan viimeisenä.

Pääkilpailu käynnistyy 11 aikaan ja siinä kuljettajat lähtevät reitille 10 sekunnin välein, reitin ollessa kahdeksan kilometriä pitkä.

Suurimpana reitille starttaa Antti Hänninen, joka lähtee hakemaan revanssia keskeytykseen päättyneen Red Bull Romaniacsin jälkeen. Viime vuonna toiseksi ajanut Jeremias Niemikorpi haastaa kuitenkin tosissaan Hännistä. Hard enduroon panostava Niemikorpi on nostanut tasoaan vuosi vuodelta ja mielenkiintoista onkin nähdä, mikä on nuorukaisen taso tänä vuonna. Viime vuonna viidenneksi ajanut Toni Toukola on varmasti myös mukana kärkitaistelussa tänä vuonna, kuten myös enduropuolelta tutut Hugo Svärd ja Eetu Puhakainen.

Lisätietoa kilpailusta.