SMMPL:n 2020 lisenssivakuutukset julki, tietoa lisenssien yhteensopivuudesta

Joulukuussa perustettu Suomen Maastomoottoripyöräilijöiden liitto on julkistanut lisenssiinsä tulevan vakuutuksen hinnoittelen. Jutussa myös tärkeää tietoa harrastajille lisenssien yhteensopivuudesta.

Maastomoottoripyöräilyn harrastustoiminnan kehittämistä varten perustettu SMMPL tiedotti vuoden 2020 Sporttiturvavakuutuksestaan. SMMPL on käynyt neuvotteluja Pohjola Vakuutus Oy:n kanssa vakuutuksista, jonka kautta vakuutetaan myös Suomen Moottoriliiton lisenssillä ajavat kuljettajat. SMMPL:n ja SML:n kautta tuleva Pohjola Vakuutus Oy:n vakuutus on hinnoiltaan ja korvaussummiltaan sama. Ainoana erona on se, että SMMPL:n vakuutuksessa ”Nuorisolajit 1-lisenssi” on alle 18-vuotiaille asti, kuin SML:n vakuutuksessa se on voimassa alle 16-vuotiaille. Hinnoista esimerkkinä vakuutuksen osuus ”Kaikki lajit lisenssi” -lisenssissä (motocross) on molemmilla liitoilla 290€ ja ”Rajoitettu lisenssi” -lisenssissä on 82€.

Samalla SMMPL kertoo tiedotteessaan, että heidän lisenssi (sisältää vakuutuksen ja kilpailulupamaksun) tulee myyntiin Suomisport-palvelun kautta. Myynnin aloittamisaikaa ei vielä tiedoteta. SMMPL:n lisenssi tulee muodostumaan vakuutusmaksusta ja kilpailulupamaksusta, jonka hinta on 10€. Tämän mukaan endurolisenssi tulee maksamaan 92€ / vuosi ja motocrosslisenssi 300€ / vuosi. Vastaavat lisenssit SML:n puolella maksavat 202€ / vuosi ja 410€ / vuosi.

SMMPL:n lisenssillä ei pääse SML:n alaisiin kilpailuihin

Harrastajan kannattaa huomioida se, että SMMPL:n lisenssi ei oikeuta kilpailemaan Suomessa SML:n alaisissa kilpailuissa, vaan ainoastaan SMMPL:n alaisissa kilpailuissa. Tämä asia selviää SML:n säännöistä, joissa sanotaan, että SML:n kilpailuissa kuljettajilla tulee olla FIM:n alaisen liiton lisenssi. SMMPL ei ole FIM:n alainen liitto. Tämä tarkoittaa myös sitä, että esimerkiksi FIM:n alaisissa EM- ja MM-kilpailuissa, Suomessa asuvalla Suomen passin omaavalla kuljettajalla täytyy olla lisenssi SML:n kautta.

Kotimaassa SML:n lisenssillä saa kilpailla molempien liittojen kilpailuissa, SMMPL tietojen mukaan. SMMPL ei ole vielä toistaiseksi tiedottanut yhdestäkään heidän liiton alaisesta kilpailusta.

Harrastajien kannattaa muistaa myös se asia, että kummankaan liiton vakuutukset eivät poista liikennevakuutuksen tarvetta, eivätkä ne liity liikennevakuutukseen millään tavalla.

Uudessa Xracing OFFROADPro-lehdessä (ilmestyy 31.1.) on SMMPL:n puheenjohtajan Antti Hyökin haastattelu, jossa Hyökki kertoo uuden liiton synnystä ja tulevaisuuden suunnitelmista. Jos et ole vielä lehden tilaaja, voit tilata sen täältä

Alla SMMPL:n nettisivuilta löytyvä tiedote vakuutusasiasta.

 

-----

 

SMMPL ry ja Pohjola Vakuutus Oy ovat pääseet neuvottelusopimukseen vuoden 2020 Sporttiturvavakuutuksesta!

Voimme iloksemme ilmoittaa, että maastomoottoripyöräurheilun kannalta neuvottelujen tulos on erittäin positiivinen. Ja ennenkaikkea nyt me jäsenet pääsemme näyttämään osaamisemme alalla, vain tätä kautta jatkossa pystymme edelleen parantamaan vakuutusturvaamme, harrastuksen kustannustasoa ja sitä kautta lisäämään harrastamisen määrää, laatua ja tekemään toiminnasta tunnetumpaa ja lähestyttävämpää kaikentasoisille harrastajille ja kilpaurheilijoille. Vakuutukset tulevat myyntiin Suomisport-palvelun kautta ja kaikkien vakuutustuotteiden toimitusmaksu vuonna 2020 on 10€.

Vakuutus+kilpailulupa= ”Lisenssi” tulee siis olemaan vakuutuksen hinta+ 10€ toimitusmaksu.

Eli esimerkiksi Enduro lisenssi tulee olemaan 92€/vuosi. Motocross 300€/vuosi. Nuorisovakuutukset 75€/vuosi jne….

Päivävakuutuksen (kertalisenssin hinta kaikki lajit) 25€ Voimassa 7 vrk ja yhteen kilpailuun.

Kannattaa myös vilkaista SMMPL ry:n Urheilusäännöstöä 2020, jonka perusteella parhaillaan tehdään Lajikohtaisia kilpailusääntöjä. Nämä kaikki tullaan hiomaan lopulliseen muotoon, Kevään Liittopäiville.

Terveisin,

SMMPL Ry

----

 

 

Kommentit

Lähettänyt Peteri Suomalainen : Pe, 01/31/2020 - 18:02

on tässä ainakin yritystä halventamaan harrastuksen ja kilpailemisen hintaa.

Isot pointsit mitä pienellä ajalla on saatu aikaiseksi, ei ole jäyhä liitto saanut mitään aikaiseksi.

Ja onhan muissakin maissa kaksi erillistä FIM:n alaista liittoa.

 

Language
suomi

Lähettänyt Team Laine : Ti, 02/04/2020 - 19:33

Yksi asia mua jäi ihmetyttämään. Tuon vakuutuksen hinta on sama SML:n lisenssivakuutuksen kanssa, mutta SMMPL kertoo Facessa että kuljetus ulkomailta ja kaikki muu "turha" on jätetty siitä pois? Jos se on sama, niin miksi noi ominaisuudet on jätetty pois? Jos näin on, niin sittenhän me vertaillaan omenoita ja appelsiineja.
"Meidän lisenssin vakuutukset on samat kuin sml. Ilman ambulanssilentoja, katulajeja sekä kelkkalajeja."

 

 

Language
suomi

Lähettänyt ANTTI HYÖKKI : Ke, 02/19/2020 - 21:26

Terve Laine,

Omenoita ja appelsiineja todellakin. Ambulanssilento rajataan, ettei vahingossakaan kukaan sitä käytä. Sehän on SML erikoisuus Suomen mittakaavassa, suunnilleen ainoana liittona sitä vaatii sopimuksiinsa.Syy on ilmeinen. . .Se ei liity potilasturvallisuuteen mitenkään. Ratalajit ja kelkkailu on taas jätetty pois siksi koska ne eivät ole maastomoottoripyöräilylajeja. Niitä ei siis haluttu sinne. 

Vakuutuksen korvaukset ja ehdot ovat lajikokoelmaa lukuunottamatta muuten identtisiä.

Idea tässä on juuri se, että kun se yksi kokonainen vuosi tällä kokoonpanolla on ajettu ja toimittu, vakuutusyhtiö katsoo vain meidän lajien ja harrastuksien/harrastajien riskikertoimia ja kustannuksia. Ja sen jälkeen hinnat muodostuvat vain meidän harrastajien ja "kokoonpanon" mukaisesti. sml:n tai rata/kelkkalajien tapahtumahistoria ei kosketa enää meitä. Eli todellakin ajetaan tässä harrastajan asiaa, nimenomaan kansallisen tason harrastajan. Kuten smmpl on moneen kertaan ilmoittanutkin.Vaikkakin vakuutus käy ulkomailla. Sitä ei haluttu rajata pois, vaikka tuskin moni sinne smmpl lisenssiä ottaa.

Nyt SML koko lajikirjon ja sopimuksien historia nostaa meidänkin vakuutuksien hinnat samalle tasolle, koska se on ainoa vertailukohde tässä vaiheessa. (Tai laskee, kuinka vain haluaa ajatella). Voi sitten samalla ajatella, kun nämä rajaukset on tehty, kenen vakuutus todennäköisesti laskee ja keiden nousee....

Language
suomi

Lähettänyt ANTTI HYÖKKI : Ke, 02/19/2020 - 21:29

Pieni korjaus, ratalajeilla tarkoitin "asfalttiratoja" luonnollisesti. Joku ehättää muuten kuittaamaan :-)) 

 

Language
suomi