SM-liigan kokoonpano edelleen hakusessa

Teksti
Kuva
Jani Hovi
Valitettavasti speedwayn SM-liigaan ei ole vieläkään ilmoittautunut riittävää määrää joukkueita.

Speedwayn SM-liigan ilmoittautumisaikaa on jatkettu toistamiseen, kun sarjan ajamiseksi tarvittava joukkuemäärä ei täyttynyt 10. tammikuuta olleeseen määräaikaan mennessä. Vaikka ilmoittautumiskaavakkeita ei riittävästi viimeisenä päivänä ollutkaan, niin keskustelut tarvittavien joukkueiden mukaan saamiseksi lähtivät loppumetreillä kuitenkin kiihtyvällä tahdilla käyntiin.

- Kahden korona-kauden jälkeen oltiin syksyllä tilanteessa, jossa kesä -22 näyttäisi pandemian suhteen paremmalta. Johtuuko se koronasta, sen tuomasta epävarmuudesta vai mistä, en osaa sanoa, mutta lajikenttä on vaipunut hiljaiseloon loppusyksyn aikana. SM-liigaa on ajettu Suomessa jo pitkään ja se on lajiryhmän tulkinnan mukaan lajin kilpailullinen kivijalka, jonka olemassaolo mahdollistaa paljon muita asioita suomalaisessa speedwayssa. Nyt vuoden alkupuolella kävi myös selväksi, että vaikka kerhojen puolella oli hiljaista, on lajissa edelleen mukana tahoja jotka näkevät SM-liigan aseman kuten lajiryhmä. Sen seurauksena ilmoittautumisaikaa on jatkettu toistamiseen, ja se päättyy nyt 21. tammikuuta, Moottoriliiton ratalajiryhmässä sarjavalvojana toimiva Petteri Pohjola kertoo.

Suomalaisia ratalajikerhoja on myös infottu helmikuun alkuun aikataulutetusta lajikokouksesta, joka pidettäisiin Tampereella. Tilavarauskin on tehty, mutta kuluneella viikolla uutisoidut ennätyslukemat koronan suhteen saattavat vielä suunnitelmia muuttaa.