Sipoon EM-enduron aikataulut, katselupaikat, ajojärjestykset ja muuta

Kuva
SiMK
Enduron EM-sarja jatkuu viikonloppuna Sipoossa. Tapahtumat kisapaikalla käynnistyvät jo perjantai-illalla.

Enduron EM-sarjan kauden kolmas osakilpailu kaasutellaan viikonloppuna Sipoossa. Samaan aikaan päätökseen saadaan myös enduron SM-sarja (naisten luokan SM-sarja päättyi jo Oulussa), jonka toiseksi viimeinen kilpailu ajetaan lauantaina ja viimeinen sunnuntaina. EM-kilpailun tavoin kilpailun katsastus tapahtuu perjantaina päivällä ja illalla, jonka lisäksi illalla kello 20:00 järjestetään kilpailun avajaiset Sipoon motocrossradalla (Öljytie 618, Sipoo). Kilpailuun on ilmoittautunut mukaan yhteensä 154 kuljettajaa, joista 117 ajaa EM-luokissa ja 37 pelkästään SM-luokissa. Luonnollisesti EM-luokissa ajavat suomalaiset kuljettajat taistelevat myös SM-pisteistä.

Hyvät katselupaikat

Kilpailussa ajetaan kolme maastokoetta, joista kaksi ajetaan Sipoon motocrossradan maastossa, jossa sijaitsee myös kilpailukeskus. Kierroksen avaa motocrosstesti, joka ajetaan aivan kierroksen alussa. Motocrosstestin jälkeen on vuorossa maastosiirtymä, ennen kuin kuljettajat palaavat kisakeskuksen läheisyyteen endurotestille. Näin ollen Sipoon motocrossradan maastossa tapahtuu lähes koko kisapäivän ajan ja se onkin katsojille erittäin hyvä paikka. Endurotestin jälkeen on vuorossa huolto, ennen kuin kuljettajat suuntaavat kohti Iso-Helson tilalla (Iso-Helsontie 40, Pornainen) ajettavaa extremetestiä.  Tämän jälkeen palataan kisakeskukseen huoltoon ja kohti seuraavaa kierrosta. Kolmen maastokokeen mittainen kierros ajetaan alustavasti kolmeen kertaan, mutta tämä asia vahvistuu perjantai-illalla. Kierroksen ajoaika on huoltoineen tämän hetken aikataulun mukaan kaksi tuntia ja 20 minuuttia.

Maastokokeiden alustava aikataulu lauantaina ja sunnuntaina:

  • MK1 9:05
  • MK2 9:30
  • MK3 10:15
  • MK4 11:25
  • MK5 11:50
  • MK6 12:35
  • MK7 13:45
  • MK8 14:10
  • MK9 14:55

Koko viikonlopun lippu Sipoon motocrossradan alueelle maksaa 10 € ja alle 15-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.

Erilainen lähtöjärjestys

Ensimmäisenä reitille starttaavat EM-luokkien kuljettajat. Tämän jälkeen lähtevät pelkästään SM-luokissa ajavat kuljettajat heidän peräänsä 10 minuutin kuluttua. SM-luokkien kärkikuljettajat ajavat pääosin EM-luokissa, poikkeuksena ainoastaan E2-luokassa toisena oleva Eetu Puhakainen ja E3-luokassa toisena ja kolmantena olevat Mika Tamminen ja Antti Ahtila. Tämä kolmikko lähtee muiden pelkästään SM-luokissa ajavien kuljettajien kanssa letkan hänniltä.

Kilpailussa ei käytetä kiinteitä numeroita, joten katsojien on syytä huomioida tämä asia. Kilpailun ajajanumerot löytyvät täältä.

Lähtöajat julkaistaan perjantai-illalla.

Lisätietoa kilpailusta

Alla kilpailukeskuksen kartta.