Silve Racing paransi menoaan

Teksti
Jere Haavisto ajoi voittoon Sipoossa.
Kuva
Seppo Manninen
Kotimainen MX-kausi jatkui tänään Sipoossa MX-liigan merkeissä. Silve Racing KTM -tiimi oli nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella mukana täydellä miehistöllä, kun viime viikonloppuna Baltiassa kilpailut Jere Haavistokin liittyi mukaan.

Tampereen Motocrossin kuljettaja tulikin näyttävästi sisään ajaen lähes kahden sekunnin pohjat aika-ajoon ja voittaen molemmat kilpailuerät, vaikka kaatuikin toisen erän alussa ja oli hetkellisesti jo yli 10 sekunnin päässä kilpailua johtavasta Juuso Matikaisesta. Haavisto onnistui kuitenki kirimään eron kiinni ja tekemään vielä viimeisellä kierroksella ohituksen ajaen ruutulipulle ensimmäisenä.

- Tuloksellisesti hyvä päivä, mutta ensimmäisessä erässä ajo oli aika surkeaa vielä ja kärsin käsien puutumisesta. Toisessa erässä olin lähdön jälkeen toisena ja nousin nopeasti kärkeen sekä ehdin tehdä jo aika hyvän eron taaksepäin, mutta sitten tein huolimattomuus virheen ja lipsautin keulan alta kurvissa ja tipuin kauas kärjestä. Ajo kulki kuitenkin hyvin ja onnistui vielä kovalla kirillä nousemaan erän voittoon, tyytyväinen Haavisto kertoi erän jälkeen.

Tiimin toiseksi parasta vauhtia piti tänään Teemu Makkonen, joka ajoi eräsijat kuusi ja yhdeksän ollen päivän yhteistuloksissa seitsemäs. Heti Makkosen perässä yhteistuloksissa oli SX-F 250-pyörällä ajava Eliel Lehtinen, joka kirjasi eräsijat yhdeksän ja kahdeksan. Viime viikonloppuna toisessa erässä Hyvinkäällä loistanut Joona Kukkonen ajoi tänään eräsijat 13. ja 16. ollen yhteistuloksissa 14.

- Aika-ajossa rata oli tasainen ja en ehkä puhtainta kierrosta saanut, mutta seitsemänneksi nopein aika. Ensimmäisessä erässä hyvä lähtö, mutta ”spinnaus” lähtömutkassa ja sieltä nousua siten, että maalissa yhdeksäs. Toisessa erässä jäin lähdössä pussiin ja jälleen nousua vahvalla ajolla maalissa kahdeksas. Ajooni olen tyytyväinen, mutta lähdöt ovat vain hankalia isojen pyörien seassa. Tästä on hyvä lähteä ensi viikonloppuna olevaan ensimmäiseen SM-kilpailuun. Ajossa tällä hetkellä todella hyvä ”smooth” ja varmuus, josta hyvä lähteä hakemaan lisää vauhtia kauden mittaan. Mennään eteenpäin, Eliel Lehtinen kertoi päivän jälkeen.

- Tänään oli ajo viikontakaisesta parempaa ja mennyt jälleen eteenpäin. Starttien kanssa tehtiin viikolla paljon töitä, että niitä saataisiin paremmaksi ja tänään irtosi todella hienosti ensimmäisessä erässä kolmas ja toisessa otin ne kuuluisat Holeshotit! Ajollisesti oli hyvä päivä, mutta vielä kuitenkin kädet vähän puutuvat, kun kovaa vääntää jätkien kanssa, mutta kyllä ne koko ajan menee parempaan, Teemu Makkonen kertoi.

- Kausi on alkanut vähän niin ja näin, että ajo ei ole meinannut lähtee vielä kulkemaan, mutta kyllä uskon nyt kun saa tunteja alle, että alkaa taas luonnistua. Tänään Sipoossa aika paljon epävarmaa ajoa, mutta nyt tietää mitä asioita pitää treenata, Joona Kukkonen kertoi.

Tiimipäällikkö Petteri Silvennoinen oli tyytyväinen tiimin kokonaissuoritukseen tänään ja lähestyy luottavaisin mielin ensi viikonlopun SM-avausta Karkkilassa.

- Koko tiimin osalta huomattavasti helpompi viikonloppu, kun mitä oli viime viikonloppuna Hyvinkäällä. Vielä pystytään parantamaan kesän mittaan, mutta olen todella tyytyväinen tähän kilpailuun ja luottavaisin mielin lähdetään Karkkilaan. Jerellä oli tietysti tänään hieno ajo varsinkin toisessa erässä, mutta myöskin Eliel ajoi todella hyvin tänään ja se lupaa hyvää Karkkilaan sekä myöskin Teemulla näkyi hyvin nyt, että on jo yksi kilpailu niin sanotusti takataskussa ja meno oli paljon rennompaa. Myöskin hieno nähdä nyt, että vaikka pyörämerkki on vaihtunut tälle vuodelle ja kuljettajia on tullut kaksi lisää, niin kaikki toimii todella hienosti sekä totesinkin tuossa, että niin hyvä luotto porukka kasassa, että on ollut stressivapaita viikonloppuja minulle. Kalustosta täytyy myös antaa iso kiitos KTM:n suuntaan, että kaikki toimii todella hienosti, Silvennoinen kertoi päivän jälkeen.

Motocrossin SM-sarja alkaa tulevana viikonloppuna Karkkilassa ja sunnuntaina mitellään kauden avauspisteistä MX2- ja MX1-luokassa