Sihvosen paluu radoille avoinna

Miro Sihvonen loukkasi nilkkansa uudelleen sunnuntaina Hollannissa. Nivelsidevamma pitää miehen radoilta sivussa toistaiseksi, eikä Sihvonen osaa sanoa tarkkaa aikataulua paluustaan.

Miro Sihvonen yritti taistella sunnuntaina nilkkavammasta huolimatta Ossin radalla Hollannissa, jossa kaasuteltiin motocrossin MM-sarjan osakilpailu. Venäjän osakilpailussa loukkaantunut nilkka on pitänyt Sihvosen poissa radoilta, mutta viikonloppuna Sihvonen koki nilkan olevan tarpeeksi hyvässä kunnossa, jotta hän pystyi kilpailemaan sen kanssa. Lauantaina JWR Honda-kuljettaja kävi testaamassa nilkkaa läheisellä radalla, jossa hän ajoi puolen tunnin mittaisen erän, jonka jälkeen päätös kilpailun ajamisesta lopulta syntyi.

Sunnuntain ensimmäisessä erässä Sihvonen onnistui lähdössä kohtuullisen hyvin ja oli pisteiden tuntumassa, mutta putosi erän aikana lopulta sijalle 27.

- Ajamattomuus näkyy menossa, siitä ei pääse mihinkään. Jo aika-ajoissa homma oli vaikeaa, mutta hieman parani siitä kisaerään. Voimani loppuivat vaan erän aikana todella nopeasti, mikä ei ole minulle normaalia. Olen kuitenkin todella hyvässä kunnossa, mutta kun en ole ajanut, niin ajokunto ei ole vielä kohdallaan. Sain lääkäriltä ennen erää kipupiikin ja luulen, että se taisi viedä voimat erän aikana, Sihvonen pohti.

Toisen erän startissa Sihvosen pyörä lähti sladiin ja hän otti jalalla maasta tukea. Siinä tilanteessa loukkaantunut nilkka sai osuman ja Sihvonen joutui keskeyttämään erän kovan kivun takia. Hän kävi kilpailun lääkärin luona joka totesi, että nilkassa on nivelsidevamma, jota lääkärit eivät ole aiemmin huomanneet. Maanantaina Sihvonen kävi oman lääkärin luona asian tiimoilta.

- Vamma ei vaadi mitään leikkausta, mutta nyt jalkaa täytyy vähän lepuuttaa. Tilanne on sikäli vaikea, että sen kestosta ei ole tietoa. Saan kuitenkin esimerkiksi polkea polkupyörällä sen kanssa, joten kuntotreenejä pystyn vetämään. Nilkka täytyy vaan teipata aivan jäykäksi. Katsotaan kuinka nopeasti se tuosta paranee. Minulla olisi hirvittävät halut päästä ajamaan Lommelin osakilpailuun parin viikon päästä, mutta en tiedä miten se onnistuu, Sihvonen päätti.