Sihvonen avaa MXGP-uransa kauden vaarallisimmalla radalla

Miro Sihvonen ei valitettavasti aja viikonloppuna Italiassa.
Kuva
Jani Hovi
Motocrossin MM-sarja käynnistyy sunnuntaina Venäjällä. Samalla Miro Sihvonen ajaa uransa ensimmäisen MXGP-kilpailun. Ainoa tavoite on vain päästä terveenä kotiin.

Motocrossin MM-sarja saadaan viimein käyntiin tulevana viikonloppuna Venäjällä. Mustanmeren rannassa sijaitseva Orlyonok isännöi kauden avausta. Olympiakaupunki Sotsin lähellä oleva kisapaikka toimii samalla Miro Sihvosen uran ensimmäisenä MXGP-kilpailupaikkana. JWR Honda Racing -tiimissä ajavalla Sihvosella on takanaan hyvä harjoituskausi ja ennen kaikkea hän on saanut harjoitella terveenä.

- Kaikki on kunnossa kauden avausta varten. Kävin vielä tiistaina viimeisen kerran ajamassa ja sitten tänään matkustan Venäjälle. Kisapaikka on todella kaukana ja sinne matkustaminen ei ole ihan helppoa, mutta odotan todella innolla kisaa. Sellainen pieni terve kutkutus on takaraivossa kun kisa lähestyy, mutta se kuuluu asiaan, Sihvonen kertoi.

Orlyonokin rata on yksi sarjan nopeimmista, jollei nopein. Tämä asia yhdistettynä isoihin hyppyreihin on asia, jonka takia radalla on nähty suhteessa valitettavan paljon huippukuljettajien loukkaantumisia.

- Rata on ehdottomasti yksi kauden vaarallisimmista. Vauhdit ovat todella kovia ja hyppyrit isoja. Sitten kyseessä on vielä kivikova savirata, joka ei anna yhtään anteeksi. Oma tavoitteeni on päästä molemmat erät turvallisesti maaliin ja ehjänä kotiin. Mitään tulostavoitteita ei vielä ole. Katsotaan sitten ensimmäisen kilpailun jälkeen, missä ollaan ja laaditaan sen jälkeen tavoitteet, Sihvonen pohti.

Sihvosen, toivottavasti pitkä, MXGP-ura käynnistyy viikonloppuna, mutta kyseessä ei ole kuitenkaan hänen ensimmäinen MM-kilpailunsa. MM-debyytin Honda-kuljettaja teki MX2-luokan puolella viisi vuotta sitten.

- Ajoin vuonna 2016 Assenin MM-kisan pikkuluokassa. Silloin rata oli minulle mieleinen ja vauhtikin piti olla hyvää, mutta homma meni ihan pieleen. Keskeytin nimittäin kaikki erät heti alussa tekniseen vikaan, Sihvonen muisteli.

MM-avaus Venäjällä ajetaan viime vuoden formaatin mukaan yksipäiväisenä. Sunnuntai käynnistyy paikallista aikaa kello 9:15 MX2-luokan harjoitusten ja aika-ajojen merkeissä.