Selvät erot ennen päätöspäivää

Eero Remes kärsi tänään olkapäävammasta.
Kuva
Future7media
Sixin viidennen kisapäivän jälkeen maajoukkueiden puolella mitalistit näyttävät jo selviltä. Suomen joukkueen ykköskuljettajalla oli tänään puolestaan haastava päivä.

Sixin viidentenä kisapäivänä kuljettajat pääsivät maistamaan uutta ja vanhaa, sillä reitillä oli uusia maastokeita, sekä myös aiemmin viikolla ajettu maastokoe. Ennen lauantain loppucrossia tilanteet näyttävät selviltä, niin suuret erot ovat viiden ajopäivän jälkeen.

Erikoisen kilpailun viidennestä päivästä teki se, että päivän henkilökohtainen voittaja ei ollut Daniel Sanders. Australialainen jäi 17 sekunnin erolla toiseksi, ennen nopeimman ajan kellottanutta Josep Garciaa. USA:n Kailub Russell oli päivän kolmas, jäätyään minuutin Garcialle.

Päivän nopein suomalainen kuljettaja oli tänään Roni Kytönen, joka kaasutteli 32. nopeimman ajan. Kytösen ero kärkeen oli 2.41. Eero Remes jäi jämsäläiselle yhdeksän sekuntia ja oli 35. Remeksen päivä ei sujunut suunnitelmien mukaan.

- Eilen siirtymällä tanko löi jotenkin vinoon ja tunsin heti kipua olkapäässä. Tänään aamulla en saanut sitten kättä oikein edes nostettua ylös, kun olkapäähän sattui. Ei siihen ajossa niin paljon sattunut, mutta koko ajan sitä tuli varottua ja mitään äkkinäistä liikettä se ei kestä, Remes kertoi.

Eemil Pohjola kärsi pienistä teknisistä murheista ja jäi Remekselle puolestaan 11 sekuntia ja oli 38. Aleksi Jukola oli tänään 59. ja jäi kärjestä 4.42. Maajoukkueiden kilpailussa USA on menossa vahvasti kohti mestaruutta, sillä heidän eronsa toisena olevaan Australiaan on nyt kaksi minuuttia. Italia on kolmantena, lähes 10 minuuttia Australian perässä. Italialla on kuitenkin neljän ja puolen minuutin etumatka neljäntenä olevaan Espanjaan, joten pronssi on matkaamassa Italiaan. Suomi on viides, mutta ero Espanjaan on lähes viisi minuuttia.

Junior-Trophyssä Antti Hänninen ajoi hyvän päivän ja oli yleiskilpailun 41. Hänninen jäi Garcialle 3.09. Hugo Svärd oli 58. ja hänen eronsa kärkeen oli 4.36. Nuorten maajoukkueissa mestaruus on menossa Australiaan, joka johtaa kilpailua lähes yhdeksän minuutin erolla USA:n. Kolmantena ennen tätä päivää ollut Italia menetti pelin kun Andrea Verona joutui keskeyttämään tekniseen vikaan. Niinpä kolmanneksi nousi Espanja, joka on kuitenkin yli 27 minuutin päässä Australiassa. Neljäntenä oleva Portugali taasen jo peräti yli 47 minuutin päässä Espanjasta, joten ilman keskeytyksiä mitalia ovat ratkenneet nuorissakin.

Myös naisissa mitalit vaikuttavat ratkenneen jo ennen loppucrossia. USA johtaa yli kahdeksan minuutin erolla Saksaan. Iso-Britannia on kolmas, vajaan 10 minuutin päässä Saksasta. Ruotsi on neljäs, mutta jo reilun 17 minuutin päässä kolmannesta sijasta.