Savaste erävoittoon Latviassa

Kim Savaste lensi EMX Open-luokan ensimmäisen erän voittoon Kegumssissa.
Kuva
MXGP
Kim Savaste voitti juuri päättyneen EMX Open-luokan ensimmäisen kisaerän Kegumsissa. Miro Sihvonen nousi kolmanneksi erän jälkeen, kun Tom Macuks hylättiin.

EM-luokkien kisaurakka Latviassa jatkuu tänään, kun EMX Open -ja EMX250-luokat kaasuttelevat osakilpailunsa. Päivän aloitti EMX Open-luokan kuljettajat, joiden ensimmäisen erän startti oli suomalaisittain hieno, kun Kim Savaste ampui kärkeen ja Miro Sihvonen oli viidentenä. Juuso Matikainen oli startin jälkeen 11. Rene Rannikko oli puolestaan ensimmäisen kierroksen jälkeen 20.

Parin ensimmäisen kierroksen aikana Savaste kävi kovaa kilpailua kärjessä Norjan Toendel Corneliuksen kanssa. Norjalainen yritti pari kertaa Savasteen ohi, mutta kaatui kolmannella kierroksella ja putosi kuudenneksi. Corneliuksen kaaduttua, oli Savasteen johto toisena olevaan Karel Kutsariin jo 5,5 sekuntia ja tilanne näyttikin suomalaisittain hyvältä. Kun erä eteni, Kutsar sai peräänsä Toms Macuksin ja tämä kaksikko ajoikin Savasteen kiinni erän puolen välin jälkeen. KTM-kuljettajan onneksi Kutsar teki pari virhettä ja kun Macuks yritti hyödyntää niitä, molemmat menettivät muutaman sekunnin aikaa. Macuks nousikin parin kierroksen kuluttua toiseksi, Savasteen johdon ollessa tuossa vaiheessa pari sekuntia. Kutsar menetti nopeasti muutaman sekunnin ja jäi Macuksin vauhdista.

Macuksin noustessa toiseksi, ei hän enää pystynytkään tavoittamaan Savastetta, vaan kaksikon ero pysyi reilussa kahdessa sekunnissa.

Kun erää oli jäljellä kaksi minuuttia teki Savaste ison virheen ja lähes kaatui ennen maalihyppyriä, ajautuen ulos radalta. Macuks sai tilanteessa lähdes Savasteen kiinni, mutta suomalainen kokosi nopeasti itsensä ja ajoi seuraavan kierroksen aikana 1,7 sekunnin etumatkan. Sama tahti jatkui myös parilla seuraavalla kierroksella ja kun Savaste lähti viimeiselle kierrokselle, oli hänen johtonsa 4,5 sekuntia. Savaste ajoi varmuudella viimeisen kierroksen ja lensi ruutulipulle ensimmäisenä.

- Starttini oli todella hyvä ja pystyin kontrolloimaan kisaa. Kierroksella ohitettavien kanssa oli sitten vähän hankaluuksia ja siinä menetin aikaa, Savaste kertoi heti maaliintulon jälkeen.

Macuks menetti täysin rytminsä kierroksella ohitettavien kuljettajien kanssa parin viimeisen kierroksen aikana ja menetti viimeisellä kierroksella toisen sijan Kutsarille.

Miro Sihvonen ajoi kärkikolmikon takana myös hienon erän ja oli ruutulipulle neljäs. Matikainen putosin erän alussa jo sijalle 15. mutta teki hyvää nousua loppuerän ja oli maalissa kahdeksas. Rannikko nousi erän alussa jo 20. joukkoon, mutta joutui keskeyttämään erän puolessa välissä.

Edit. 14:35

Erän jälkeen Macuks hylättiin hänen oikaistua radalla, joten Sihvonen nousi tuloksissa kolmanneksi. Greg Smets sai puolestaan viiden sijan rangaistuksen liian kovien äänien vuoksi ja näin ollen Matikainen nousi kahdeksanneksi.

EMX Open-luokan toinen erä käynnistyy klo 15:05.