Salstola piti haastajat takanaan

Teksti
Kuva
Jari Heinilä
Sami Salstola ajoi voittoon viikonloppuna Lappeenrannan supermotossa.

Hämeen Moottorikerhon isännöimässä SM-Supermotossa 11.6.22 Lappeenrannan Kimi Circuit karting radalla nähtiin kovatasoinen taistelu sarjapisteistä. Paljon osallistujia (44, joista 11 Virosta), loistavat olosuhteet sekä mukavasti yleisöä summasi onnistuneen tapahtuman.

Hämeen Moottorikerhoa edustanut lajin viisinkertainen Suomen mestari Sami Salstola voitti S1-luokassa niukasti haastajansa. Toiseksi kaasutteli Eero Madisson ja kolmanneksi Antti Soitiala. Sami kertoi pitkän ajotauon tuntuneen jäsenissä, vaikka ei se vauhdissa näkynytkään. Samin pitkä aktiiviura oli nyt tässä ja hänet tullaan jatkossa näkemään lajin taustajoukoissa. S4-luokan voitti Hyvinkään Kimi Patova, toisena samoin sarjapistein Eemeli Åstedt ja kolmantena Juho Mähönen. S4 juniorien nopein oli Valtteri Picardi, toinen Viron Mathias Vetkin ja kolmas Lenni Kuukka. Mini Supermoto stockissa kolmen parhaan järjestys oli Tatu Makkonen, Pertti Lasala ja Antti Hanninen.

Päivän päätteeksi ajettuun 4-tunnin mopoenduranceen starttasi 15-joukkuetta, joista 11 selvisi maaliin. Koko kisan voittaja protoluokan Low Budjet Racing heti ajaa peräti 250 kierrosta, toiseksi ehti saman luokan Team Vikkula ja kolmanneksi sportluokan paras SMK Racing.