Salossa hienoa kisailua

Mauno Nieminen voitti MX125-luokan molemmat erät.
Kuva
Jani Hovi
Salossa juhlittiin äitejä ja kaasuteltiin MX-liigan toinen kisapäivä.

SML 24MX motocrossliiga jatkui tänään Kavilannummen radalla Salossa toisen kisapäivän merkeissä. Eilen radalla olivat lajin pienimmät harrastajat ja tänään oli vuorossa puolestaan hieman vanhempien harrastajien lähdöt, sekä naiset Suomen Cupin erät. Päivä vietiin Salossa läpi puolipilvisessä säässä, joka sopi täydellisesti motocrossiin.

MXH-luokka pääsi radalla ensimmäisenä luokan molempien erien voittoon ajoi Kajar Pilv. Toiseksi molemmissa erissä kaasutteli Markus Hyytiäinen ja kolmanneksi Sami Jokinen.

MXB-luokassa ensimmäisen erän startin otti nimiinsä Jiri Leino, ennen Iiro Laitista. Leino hallitsikin erää täysin ja ajoi voittoon 25 sekunnin erolla Laitiseen. Aleksi Nieminen oli erän kolmas. Toisessa erässä Leino epäonnistui startissa ja oli reilusti 20 huonommalla puolella erän alussa. Enduropuolelta paremmin tunnettu Leino aloitti kuitenkin huiman kirin ja nousikin kakkoseksi ja tavoitti kärjessä ajaneen Laitisen. Viimeisellä kierroksella Leino yritti ohitusta, mutta osui Laitisen takarenkaaseen ja kaatui. Laitinen ajoi erän voittoon ennen Niemistä ja Andreus Blombergia. Leinon kilpailu jäi kaatumisen takia kesken viimeisellä kierroksella.

MX125-luokassa Mauno Nieminen ajoi molempien erien voittoon. Ensimmäisessä erässä Nieminen sai huonon startin, mutta nousi muutaman ajetun kierroksen jälkeen kärkeen. Toisessa erässä hän ei enää tuota virhettä toistanut, vaan johti alusta asti erää. Aaro Kankaanpää ajoi molemmissa erissä toiseksi ja oli samalla päivän totaalin kakkonen. Yhteistulosten kolmas oli Jere Harju, joka oli ensimmäisen erän kolmas. Päivän neljäs oli Miika Jukarainen ja viides Matias Raiski, joka oli toisen erän kolmas.

Naisten luokassa Hanna Mertsalmi näytti muille jälleen menemisen meininkiä ja voitti ylivoimaisesti molemmat erät. Vilma Jarkkola ajoi myös hyvän avauskilpailun ja oli molemmissa erissä toinen. Ensimmäisessä erässä Ria Virtainen kaasutteli kolmanneksi ja toisessa erässä kolmannen sijan nappasi Laura Kurkinen.

Täydelliset tulokset.