Salin ylivoimaiseen voittoon Järilässä

Teksti
Roni Salin otti startin nimiinsä Järilässä hallitsi kilpailua sen jälkeen suvereenisti.
Kuva
Jani Hovi
Cross countryn hallitseva Suomen mestari Roni Salin oli pitelemätön, kun SM-kauden kolmas osakilpailu ajettiin Kokemäellä lauantaina. Espoon Moottorikerhon edustajan SM-tittelin uusiminen on lähes sinettiä vailla ennen päätösosakilpailua.

Roni Salin otti kärkipaikan heti lähdössä eikä luopunut siitä kaksituntisen SM-osakilpailun aikana lainkaan Kokemäen Järilässä, missä ajettiin Rauman Seudun Moottorikerhon isännöimä Cross Country SM Järilä 2021 -kilpailu. Salin saapui Suomen mestaruussarjan kolmanteen osakilpailuun taskussaan yksi kolmossija sekä voitto, joiden jatkeeksi hän ajoi ylivoimaisesti ykköseksi lauantaina. Toiseksi sijoittunut Porin Moottorikerhon Teemu Sundelin jäi Salinista lähes kuusi minuuttia.

- Jiri Leino melkein ohitti minut ensimmäisen kierroksen pahassa kivikossa, mutta sen jälkeen en enää kuullut kenenkään takanani olleen pyörän ääniä. Sain ajaa rauhassa koko kisan. Käteni puutuivat hieman, mutta pystyin silti ajamaan hyvin. Minulla oli paljon huoltojoukkoja reitin varrella kertomassa kisan tilanteita. Ajoin alun ok vauhtia, mutta olisin voinut tarvittaessa rutistaa enemmän. Jos olisi ollut kisaamista, minulla olisi ollut paukkuja jäljellä. Reitti oli ihan kiva, pehmeää hiekkaa. Uudet osuudet olivat mukavia, mutta aika yksilinjaisia. En tiedä, miten siellä olisi pystynyt ohittamaan, jos olisi ollut kovempaa kisaa, Salin kertoi.

SM-sarjassa Salinin kannassa ennen lauantaita ollut Jiri Leino oli ohittaa sarjaa johtaneen kuljettajan avauskierroksen haastavassa kivikossa, mutta ohitusta ei tapahtunut ja välittömästi sen perään Turun Moottorikerhon kuljettaja sammutti pyöränsä. Leino pääsi nopeasti jatkamaan matkaansa, mutta vain muutama sata metriä myöhemmin hän osui yhteen Ville Meisolan kanssa ajautuen päin puuta. Muun muassa polvensa ja peukalonsa kaatumisessa loukannut Leino keskeytti, mutta pääsi jalkaisin seuraamaan kilpailun loppua reitin varrelle.

Miehikkälän Moottorikerhon Meisola piti pitkään kakkospaikkaa hallussaan, kunnes hän kaatui rajusti viidennellä kierroksella ja joutui keskeyttämään. Lähes koko kilpailun kolmantena siihen asti ollut Porin Moottorikerhon Teemu Sundelin pääsi nauttimaan kakkospaikasta, kunnes Lohjan Seudun Moottorikerhon Niko Ahokas ohitti hänet. Ahokas kuitenkin kaatui kymmenen kilometrin mittaisen reitin viimeisellä kierroksella pudoten kolmanneksi.

Maaliin ajettiin siis järjestyksessä Salin, Sundelin ja Ahokas. Neljäs oli Sipoon Moottorikerhon Dick Bergman ja viides Porin Moottorikerhon Paavo Henriksson. Ahokas voitti B-luokan, kun kaikki muut kärkiviisikossa ajoivat A-luokassa.

Epävirallisen SM-sarjataulukon mukaan Salin johtaa 23 pisteen erolla nelospaikalta toiseksi nousseeseen Henrikssoniin nähden. Voitosta irtoaa 25 ja kakkossijasta 22 pistettä, joten Salinin toinen perättäinen Suomen mestaruus on erittäin lähellä. SM-kausi päättyy ensi lauantaina Kiteellä, missä kilpaillaan myös kerhojoukkueiden kansallinen mestaruuskilpailu. Siihen Salin saa seurakseen Jami ja Joni Nummisen.

- Ensi viikonloppuna mennään vetämään hyvä kisa, ja eiköhän sitä sitten mestaruuksia juhlita.

Mielonen, Kukkonen, Mukkala ja Ikonen Suomen Cup -osakilpailuvoittoihin

Kokemäellä ajettiin myös neljän eri luokan Suomen Cupin kolmas osakilpailu. Naisten osakilpailun voitti Pohjois-Karjalan Moottorikerhon Janette Mielonen, joka johti kilpailua suvereenisti alusta lähtien. Mielonen myös johtaa Suomen Cupia. Toinen oli Salpausselän Moottorikerhon Melissa Mäntylä ja kolmas Kangasalan Moottorikerhon Anu Nummela.

Mielonen

Janette Mielonen.

Alle 20-vuotiaiden U20-luokan osakilpailun ykköseksi ajoi Hämeenlinnan Moottorikerhon Joona Kukkonen. Toinen oli Lohjan Seudun Moottorikerhon Juho Ahokas ja kolmas Salon Moottorikerhon Niko Puotsaari. Voittotaistossa alussa ollut Turun Moottorikerhon Hermanni Koskinen keskeytti kilpailun puolivälissä. Epävirallisen pistelaskun perusteella Puotsaari nousi U20-luokan Suomen Cupissa kakkospaikalta kärkeen, kun kaksi ensimmäistä osakilpailua voittanut, Keravan Motoristiseuran Tiitus Enjala oli loukkaantumisen takia sivussa Kokemäeltä.

Joona Kukkonen 880

Joona Kukkonen.

Vantaan Moottorikerhon Janne Mukkala voitti 40-vuotiaiden veteraanien V40-luokan osakilpailun, missä seuratoveri Janne Leander oli toinen. Kolmospaikan vei Racing Club Kouvolan Sami Kärkkäinen. Mukkala jatkaa Suomen Cupin kärjessä.

50-vuotiaiden veteraanien V50-luokan osakilpailun voiton nappasi Kangasalan Moottorikerhon Sami Ikonen. Kakkoseksi ajoi voittajalle kierroksen jäänyt Jyvässeudun Enduroseuran Timo Soanjärvi, joka säilytti Suomen Cupin sarjajohtajan asemansa. Kolmas oli Etelä-Pohjanmaan Maastomotokerhon Harri Ritari.

SM-pisteistä A-luokan kanssa kilpailleen B-luokan ykkönen oli siis Lohjan Seudun Moottorikerhon Niko Ahokas. B-luokan kakkospaikan kuittasi Hämeenlinnan Moottorikerhon Jarkko Tyni. Kolmas oli Kurikan Enducrossin Riku Harju. Kansallisista luokista classicin voitti Jämsän Seudun Moottorikerhon Pasi Kaukolinna. Kahdessa luokassa urakoinut Turun Moottorikerhon Aaro Menna oli ykkönen ensin nuorissa ja toisessa starttiryhmässä C-luokassa.

Menna 880

Aaro Menna.

Kiteen Moottoripyöräklubi järjestää SM- ja Suomen Cup -kauden neljännen, eli viimeisen osakilpailun sekä kansallisen kilpailun Kiteen Aimo Moottoriurheilukeskuksessa lauantaina 16. lokakuuta.

 

Kommentit

Lähettänyt Peteri Suomalainen : La, 10/09/2021 - 19:59

live petti, hyvä Joona K :)

 

Kieli
suomi

Lähettänyt Heikki Savonen : La, 10/09/2021 - 22:11

Kiteellä ne mitalit ja viimeiset pisteet vasta ratkaistaan, nyt kaikki viivalle! Siellä nähdään. 

Kieli
suomi

Lähettänyt ville meisola : Su, 10/10/2021 - 14:04

Näkikö kukaan mitä Villelle #288 tapahtui, ja missä?, Ei kuski itse muista. t.Simo

Kieli
suomi

Lähettänyt Koskinen Antero : To, 10/14/2021 - 21:05

"Salkkari" ei pettänyt tälläkään kerralla. Toivottavasti ensi syksynä Tampereen supercrosseissa tavataan ;=)

 

 

Kieli
suomi