Säkylässä ei jaeta CC:n SM-pisteitä

Kuva
Jani Hovi
Suomen Moottoriliitto ilmoitti juuri, että 19.10. ajettavassa Säkylän CC-kilpailussa ei jaeta SM-pisteitä.

Suomen Moottoriliitto lähetti asiasta seuraavan tiedotteen:

 

SML:n hallitus on SML:lle osoitetusta selvityspyynnöstä johtuen käsitellyt  Säkylässä 19.10.2019 ajettavan  Cross Countryn SM-osakilpailun päivämäärämuutosta sekä kilpailun SM- ja Suomen Cup-arvoa.

Hallitus on päättänyt, että kilpailu voidaan ajaa nyt ilmoitettuna uutena ajankohtana 19.10.2019 kansallisena kilpailuna, mutta kilpailusta ei jaeta SM- ja Suomen Cup-pisteitä, koska jo kertaalleen siirretyn kilpailun osalta ajajien oikeusturva ei SM- ja Suomen Cup-sarjan osalta toteudu.

 

Päätös juontaa juurensa siihen, että kilpailu piti alunperin ajaa 5.10. Ennen cross countryn SM-sarjan alkua kilpailu päätettiin siirtää 26.10. järjestettäväksi, jotta enduron viimeinen SM-kilpailu voidaan järjestää 5.10. Gotland Grand National järjestetään kuitenkin 26.10. ja tuota päällekäisyyttä ei huomattu päivämäärää valittaessa. Tämän jälkeen kilpailun päivä muutettiin uudelleen ja uudeksi päiväksi muotoutui 19.10. Tämä muutos tehtiin 2.7.

Näin ollen SM-sarjasta muodostui kahden osakilpailun mittainen, kun VGN:n SM-arvo peruttiin myös. Mikäli pisteet virallistetaan, on Eero Remes lajin Suomen mestari. Roni Salin on SM-kakkonen ja Antti Hänninen SM-kolmonen. Vielä ei ole tietoa, miten pisteiden ja mestaruuksien kanssa tullaan toimimaan.