Sahlsten hallitsi Snowcrossin Super Leaguen avauskisassa Bodenissa

Teksti
Super Leaguen avausviikonloppuna nähtiin vauhdikasta menoa.
Kuva
Petri Kurkinen
Snowcrossin Super League sai melkoisen startin kauteen, kun 160 kilpailijaa ottivat mittaa toisistaan Bodenin massiivisella, nopealla ja näyttävällä radalla.

Jo perjantain Dominatorissa katsojat saivat pidättää hengitystään, kun Amerikan radoilta palannut Gustav Sahlsten näytti ajamisen mallia. Sahlsten napsi holeshotteja ja erävoittoja läpi tiukkojen Dominator erien ja ajoi lopulta suvereeniin Dominatorin voittoon ennen Emil Hanssonia ja John Stenbergiä.

Lauantain kisapäivään startattiin kovassa pakkasessa ja auringon paisteessa. Rataa pehmitettiin jatkuvasti, jotta se saatiin pidettyä pehmeänä ja turvallisena kaikkien luokkien kuskeille. Aamupäivällä nähtiin tulevia snowcross –tähtiä, kun yli 70 juniori –luokan kilpailijaa täyttivät areenan. Voittajia juniori –luokissa olivat Oliver Bröyt, Niklas isokääntä ja Onni Niskala.  Sport luokan voittajaksi kruunattiin Jesse Laurila ja legendojen ykköseksi nousi Jarno Anttila.

Pro –luokassa riitti katseltavaa, kun Euroopan kovimmat kuskit taistelivat paikasta kärkikolmikkoon. Dominaattorissa hallinnut Sahlsten vei myös alkuerät nimiinsä ja jatkoi voittokulkuaan finaalissa. Gustav Sahlsten otti finaalin holeshotin ja piti kärkipaikan suvereenisti koko erän ajan. Toisesta sijasta oli tiukkaa vääntöä Martin Johanssonin ja Emil Hanssonin välillä. Hansson kyttäsi jo ohituspaikkaa, mutta harmillinen virhe kurvissa päästi Johanssonin pienelle karkumatkalle, joka piti maaliin asti.  John Stenberg joutui starttaamaan varaslähdön takia finaaliin takarivistä, mutta nousi huikealla ajolla finaalin neljänneksi.

sahlsten 2023

Gustav Sahlsten. Kuva: Petri Kurkinen.

Naisten luokassa perjantaina dominatorin voittanut Hilda Öhman jatkoi voittokulkuaan myös lauantaina ja vei finaalin nimiinsä suvereenilla ajolla. Hilda Öhman kruunattiin molempien päivien voittajaksi. Finaalin kakkoseksi ajoi Davina Bacteman ennen Thea Arnessonia.

Lite –luokan voittajaksi kruunattiin Anton Lindström. Lindström nappasi startista holehotin ja johti erää alusta pitäen. Edes Superlane ei sekoittanut kärkitaistelua, kun Lindström veti kaulaa takana tuleviin Linus Åbergiin ja perjantaina dominatorin tittelin napanneeseen Pontus Lundströmiin.

Ruotsi vei lopulta Liten neloisvoiton, kun Lindström ajoi maaliin voittajana. Päivän kakkoseksi kruunattiin Linus Åberg ja pronssille ajoi Pontus Lundström ennen Linus Erikssonia.

Snowcrossin Super League jatkuu seuraavan kerran maaliskuun 25-26. sarjan kahdessa viimeisessä osakilpailussa Ouluzonessa.

Kaikki tulokset osoitteesta https://speedhive.mylaps.com/Events/2099224