Ruprecht hienon taistelun voittoon, Kytönen nuorten kakkonen

Roni Kytönen jäi niukasti kakkoseksi.
Kuva
Dario Agrati
Wil Ruprecht taisteli itselleen uransa ensimmäisen yleiskilpailun voiton Portugalin MM-enduron toisena kisapäivänä. Roni Kytönen jäi sen sijaan niukasti kakkoseksi junioreissa.

Portugalin MM-enduron toinen kisapäivä valkeni pilvisessä säässä ja yöllisen vesisateen jälkeen reitti oli ensimmäisille kuljettajille hieman liukas. Päivän aikana paistoi välillä aurinko, mutta välillä taasen satoi vettä. Näin ollen olosuhteet olivat todella vaihtelevat ja sitä kautta haastavat.

Yleiskilpailussa nähtiin lähes koko päivän ajan todella tasaista taistelua eilisen voittajan Brad Freemanin, Steve Holcomben, Josep Garcian ja Wil Ruprechtin välillä. Kun kilpailua oli jäljellä kaksi maastokoetta, johti Holcombe kisaa 1,09 sekunnin erolla Freemaniin, Ruprechtin olleessa 0,14 sekuntia Freemanin takana. Garcia oli tuossa vaiheessa 10 sekuntia Holcomben takana.

Kahdella viimeisellä maastokokeella eroja tulikin enemmän, kun kuljettajat. Boano Racing TM-kuljettaja Ruprecht osoitti taitavansa vaikeat olot ja kaasutteli voittoon kahdeksan sekunnin turvin ennen Freemania. Normaalisti vaikeissa olosuhteissa hyvin viihtyvä Holcombe jäi kolmanneksi, häviten 18 sekuntia Beta-tiimikaverilleen. Garcia oli neljäs, mutta jäi jo puoli minuuttia Holcombelle. Jaime Betriu oli viides.

- Olen todella tyytyväinen päivääni. Jo eilen vauhti oli hyvää, mutta tein virheitä. Tänään paransin menoa koko päivän ajan ja olen todella tyytyväinen viikonloppuuna, Ruprecht kertoi.

Eero Remes ajoi tasaisen päivän ja oli yleiskilpailussa 14. ja E2-luokassa viides.

- Päivän ensimmäisellä extremellä otin vähän tyhmän linjan ja jäin vähän jumiin, mutta muuten päivä meni ihan hyvin. Kokonaisuutena en ole ihan täysin tyytyväinen viikonloppuun. Ajo kulki ihan hyvin, mutta koko ajan pitäisi päästä kovempaa. Muut kärkikuskit ovat ajaneet eri maiden kovatasoisia kisoja ennen MM-sarjan alkua ja kun itse en ole niitä ajanut, niin se kyllä näkyy, Remes kertoi.

Junioreissa Roni Kytönen taisteli tänään voitosta tasapäin Matteo Pavonin kanssa. Kytönen kellotti neljä pohja-aikaa, mutta se ei valitettavasti riittänyt voittoon. Kun päivän viimeinen maastokoe saatiin päätökseen, oli TM-kuljettaja Pavoni yhteistuloksissa viisi sekuntia nopeampi ja otti voiton. Kytönen oli luokan kakkonen ja Leo Le Quere kolmas.

- Yksi pieni kaatuminen crossitestillä oli tänään liikaa, vaikka olin silti sillä pätkällä kolmanneksi nopein. Kilpailu on todella tiukkaa, kun ajetaan erikoiskoeaikaa hieman yli tunti kymmenen minuuttia ja eroksi jää sen jälkeen vajaa kuusi sekuntia. Tekeminen oli parempaa tänään, kun eilen, mutta en edelleenkään ole tähän tyytyväinen. Ensi viikonloppuna jatketaan Italiassa ja sieltä lähdetään hakemaan kauden avausvoittoa, RedMoto Honda-kuljettaja Kytönen tuumasi päivän jälkeen.

Hermanni Haljalan toinen kisapäivä oli selvästi parempi ja jämsäläinen oli luokan 13. Positiivista oli sekin, että Haljala ajoi päivän aikana yhden kuudenneksi nopeimman maastokoeajan, joten vauhti on olemassa.

- Tänään lähdin pitämään reitille hauskaa, enkä murehtinut sen enempää tuloksista. Ajo kulki tänään paljon paremmin ja homma oli rennompaa. Väkisin yrittämällä ajosta ei vaan tule mitään. Extreme oli minulle vähän vaikea, sillä liukas kallio ja lyhyet jalat eivät ole hyvä yhdistelmä. Kerran kaaduin koko päivän aikana, TM-kuljettaja kertoi.

Youth-luokassa eilen neljänneksi ajanut Samuli Puhakainen lähti tänään parantamaan suoritustaan. Eilen extremellä onnistunut Puhakainen oli tänään puolestaan vaikeuksissa liukkaalla extremellä. Heti ensimmäisellä kierroksella hän oli kolme kertaa kiinni, häviten puolitoista minuuttia pohja-ajalle. Myöskään muilla kierroksella ei testi onnistunut ja TM-kuljettaja oli maalissa kuudes.

- Tänään meni kyllä kaikki pieleen. Ensimmäisellä kierroksella kaatuilin extremellä etujarrukahvan poikki ja oli vähän vaikeaa ajaa alamäki. Sitten rikoin päivän aikana myös kytkinsylinterin ja ajoi ilman kytkintä kaksi maastokoetta. Pakoputkia meni kasaan ja kaikkea muuta, Puhakainen noitui.

Youth-luokan voittoon ajoi Ruotsin Albin Norrbin, ennen Harry Edmondsonia ja Kevin Cristinoa.