Remes voittoon ja mestaruuteen

Eero Remes vei Suomen mestaruuden Kiteellä.
Kuva
Jani Hovi
Eero Remes voitti cross countryn Suomen mestaruuden hetki sitten Kiteellä.

Kiteen SM-päivä päättyi hienossa auringonpaisteessa Aimo Moottoriurheilukeskuksessa. Päivän viimeisenä lähtönä ajettiin SM-luokan erä, jossa radalla oli myös U20- ja V40-luokkien Suomen Cupin kuljettajat.

Viimeisen lähdön holeshotin otti nimiinsä Peetu Juupaluoma, mutta Eero Remes nousi nopeasti kärkeen ja menikin menojaan. Remes johti kilpailua jo ensimmäisen kierroksen jälkeen selvällä erolla ja ajoikin suvereeniin voittoon.

- Tänään ajo kulki hyvin ja oli mukava vetää. Reitti oli myös hieno ja hyvää treeniä Gotlantia varten, Remes kertoi.

Kiteen kilpailun voitti tiesi sitä, että Remes voitti lopulta kauden kaikki viisi SM-kilpailua ja sitä myötä myös Suomen mestaruuden.

Toiseksi kilpailussa ajoi Eemil Pohjola. Pohjola oli startin jälkeen neljäntenä, mutta nousi kilpailun puolen välin jälkeen toiseksi. Juupaluoma ajoi kilpailun kolmanneksi. Kilpailun suurin yllättäjä oli Miro Niemi, joka oli lopulta neljäs. Niemi ajoi yhdessä vaiheessa kilpailussa jo toisenakin, mutta menetti lopussa muutaman sijan. Kisan viides oli Antti Hänninen, joka varmisti samalla SM-hopean. Kuudenneksi kaasutteli puolestaan Roni Salin, joka otti SM-pronssin itselleen.

Sekoilua U20-luokan pisteissä

U20-luokassa nähtiin mielenkiintoisia vaiheita, kun sarjaa ylivoimaisesti johtanut Juho Ahokas joutui keskeyttämään kilpailun bensan loppumisen vuoksi. Luokan voiton otti Santeri Oinonen, ennen Viljami Kyllöstä. Albert Juhola ajoi kilpailussa kolmanneksi. Sarjan pisteissä ilmeni kilpailun jälkeen melkoisia epäselvyyksiä ja tämän hetken tilanteen mukaan mestaruus meni Juholalle. Palaamme tähän asiaan vielä myöhemmin tänään illalla.

V40-luokan osalta nähtiin myös mielenkiintoisia vaiheita, kun sarjaa johtaneen Mika Karman pyörä meni rikki ensimmäisellä kierroksella ja Karma keskeytti. Luokan voiton otti Teemu Sundelin ja epävirallisten laskujen mukaan myös mestaruus meni Sundelinille. Lari Lehtiö oli päivän kakkonen ja Toni Kuivalainen kolmas.

B-luokan kärkikolmikon muodostivat Jesse Katainen, Janne Metsämäki ja Jami Mäkinen.