Remes sarja-avauksen kakkonen

Kuva
Jani Hovi
Eero Remes kaasutteli sunnuntaina Ruotsin cross country sarjan avauskilpailussa kakkoseksi.

Ruotsin cross country sarja pyörähti käyntiin eilen perinteiselläStångebroslagetsin kilpailulla, joka teki paluun kilpailukalenteriin kahden vuoden tauon jälkeen. Kolmen päivän mittainen kilpailu keräsi mukaan noin 1900 kuljettajaa. Vaikka määrä on todella suuri, on se järjestäjien mukaan selvästi pienempi mitä kilpailu on huippuvuosina kerännyt. Tänä vuonna Ruotsin CC-sarja saa myös Suomessa huomiota, kun sarjassa mukana on myös Eero Remes, joka ajaa Bloms MX Racing -tiimin väreissä Husqvarnalla.

Kauden avauskilpailu ajettiin 20 kilometrin mittaisella reitillä, joka on kuljettajille tuttu myös aiemmilta vuosilta. Ruotsin ja Suomen sarjat eroavat toisistaan muutamin pienin seikoin. Ruotsissa ajetaan etukäteen sovittu kierrosmäärä, joka oli Stångebroslagetsin kilpailussa viisi kierrosta, ajoajan ollessa kärjellä reilut kaksi tuntia. Kuljettajilla on kaksi pakollista varikkokäyntiä, joiden aikana pyörää täytyy työntää. Tankkauspakkoa ei ole ja lähes kaikki kärkikuljettajat ajavatkin normaalia suuremmilla tankeilla.

Suurimpana suosikkina kilpailuun starttasi Albin Elowson, joka on voittanut kilpailun kolmena aiempana kertana. Elowson oli startin jälkeen neljäntenä, mutta otti nopeasti kärkipaikan haltuunsa ja lähti repimään eroa seuraaviin. Remes oli startin jälkeen kahdeksantena, eikä päässyt vieraalla reitillä ja paikoin sakeassa pölyssä edellä ajavista heti ohi. Elowson karkasi 40 sekunnin johtoon, ennen kuin ensimmäinen kierros oli täyttynyt. Elowson kaarsi tuolloin heti varikolle ja pääsi siltä ulos juuri Remeksen eteen. Seuraavan kierroksen kaksikko ajoi peräkkäin, mutta Remes ei löytänyt ohituspaikkaa. Toisen kierroksen päätteeksi Remes teki varikkopysähdyksensä ja jäi noin 40 sekunnin päähän Elowsonista. Remes ajoi jälkeen ruotsalaisen kiinni, ennen kuin kurvasi uudelleen varikolle.  Remes menetti aikaa vielä toiseksi viimeisellä kierroksella kaaduttuaan ja se sinetöi Elowsonille. Remes kaasutteli toisena maaliin, jääden puolitoista minuuttia voitosta. Rikard Hansson oli kolmas ja hän jäi lähes seitsemän minuuttia voitosta.

- Kisa meni ajollisesti oikein hyvin. Ensimmäisillä kierroksilla oli vähän vaikeuksia, kun reitti oli luonnollisesti minulle uusi. Vaikka kävin tietty silmäilemässä sitä edellisenä päivänä, niin en luonnollisesti millään muistanut mitä jokaisen nousun ja patin takana on. Elowson on ajanut täällä varmaan kymmenisen kertaa ja kun reitti on ilmeisestikin aina lähes sama, tunsi hän tietty kaikki paikat, Remes pohti.

Seuraavan kerran Remes nähdään tositoimissa Sipoon SM- ja EM-endurossa reilun viikon kuluttua.