Remes dominoi Vesivehmaalla

Eero Remes voitti kolmannen peräkkäisen cross countryn SM-osakilpailun.
Kuva
Jani Hovi
Eero Remekselle ei löytynyt vastusta tänään Vesivehmaalla, jossa kaasuteltiin cross countryn kauden kolmas SM-osakilpailu. Kilpailussa jaettiin EM cupin toiset, ja samalla viimeiset pisteet.

Yli 12 tunnin mittainen kisapäivä Vesivehmaan lentokentällä päättyi yleisen luokan SM-lähtöön. Kisan startti meni Antti Hännisen nimiin, joka veti letkaa parin ensimmäisen kilometrin ajan. Sen jälkeen toisena ollut Eero Remes päätti tehdä ratkaisunsa ja nousi kärkeen. Remes lisäsikin heti kaasua ja jätti Hännisen nopeasti taakseen. Husqvarna-kuljettaja voitti kilpailun lopulta yli viiden minuutin turvin.

- Kun pääsin Antin (Hänninen) ohi, niin yritin tehdä heti raon häneen ja ajaa karkuun. Reitillä ei päässyt lepäämään oikeastaan missään vaiheessa, sillä reikää oli aika paljon. Ja sitten siellä missä ei ollut reikään, niin oli kivikkoa. Reitti oli muuten todella optimaalisen kostea sateiden jälkeen, eikä pöly ollut ongelma. Kisa oli pitkä, mutta kädet kestivät hyvin, kun FXR:n hanskat ovat niin hyvät, Remes nauroi.

Toiseksi kilpailussa ajoi Antti Hänninen, joka ajoi tuolla sijalla Remeksen ohituksen jälkeen koko kisan ajan.

- Kolme tuntia on pitkä aika ajaa ja kädet ovat aika tulessa. Reitti oli aika täydellisessä kunnossa ja ajo oli mukavaa, Hänninen kertoi kisan jälkeisessä haastattelussa.

Kolmanneksi kilpailussa ajoi Liettuan Jucius Nerimantas. Roni Salin oli neljäs ja Dick Bergman viides. V40-luokan Suomen cupin voitto meni Mika Karmalle, toinen oli Teemu Sundelin ja kolmas Lari Lehtiö. U20-luokan Suomen cupin voitto meni odotetusti Juho Ahokkaalle, ennen Joni Hakulista ja Ukko Laaksosta.

Mielonen naisten ykkönen

Päivän neljännessä lähdössä radalla nähtiin naisten SM-luokka, sekä V50-luokan Suomen cupin ja C-luokan kuljettajat. Naisten luokassa Janette Mieloselle ei löytynyt vastusta, vaan Mielonen ajoi lähes viiden minuutin turvin voittoon.

- Rentoa tapeilta ajelua oikeastaan koko kisan ajan. Viimeisellä kierroksella kaaduin sitten aika pahasti. Tanko meni mutkalla, mutta onneksi ei käynyt pahempaa. Loppukierroksen ajoinkin sitten aika rauhassa, kun ero takana tuleviin oli jo niin suuri, Mielonen kertoi kilpailun jälkeen.

Mielonen

Janette Mielonen oli naisten ylivoimainen ykkönen. Kuva: SE-Team

SM-sarjan pistekärki Anu Nummela oli luokan kakkonen ja säilytti näin ollen pistejohtonsa SM-sarjassa. Iina Turkki ajoi kisassa kolmanneksi, ennen Riina Lampista ja Milla Turusta. V50-luokassa voitto meni Jari Nurmiselle, joka otti päivän toisen voittonsa. Sami Ikonen ajoi luokassa toiseksi ja Niko Pahlberg kolmanneksi. C-luokan voittoon ajoi Jesse Turunen, ennen Nico Takataloa ja Luka Ylijokea.

Aamu Vesivehmaalla käynnistyi nuorten, V60, classic- ja kuntoluokan lähdöllä, jonka ajoaika oli kaksi tuntia. Lähdön voittoon kaasutteli kuntoluokassa ajanut Heikki Turunen. Toisena maaliin ajoi Karri Tikkanen, joka voitti V60-luokan. Lähdön kolmas oli kuntoluokassa ajanut Jussi Valkeapää. V60-luokan Juha Piiroinen oli lähdön neljäs ja saman luokan Harri Viertoma viides. Classic-luokan voittoon ajoi Jari Nurminen ja nuorten luokan ykkönen oli Jesse Hiltunen.

Päivän toisena lähtönä Vesivehmaalla ajettiin 65-kuutioisten näytösajo, jossa Artur Kalmet ajoi voittoon, ennen Juuso Norolaa ja Niilo Hirvosta.

Päivän kolmannessa startissa reitille ampaisivat ATV-luokan kuljettajat. Lähdön kolmoisvoitto meni Baltiaan, kun Liettuan Gediminas Volkavicius ajoi voittoon vain neljän sekunnin erolla Viron Hannes Voolaidiin. Liettuan Hegri Sutt oli kolmas.

Kilpailun täydelliset tulokset löytyvät MOTTI-palvelusta.