Ranska vei mestaruuden ylivoimaiseen tapaan

Romain Febvre juhli joukkuekavereidensa kanssa mestaruutta.
Kuva
MXGP
Ranska ei jättänyt mitään arvailuiden varaan, vaan voitti dominoivaan tapaan motocrossin joukkueiden maailmanmestaruuden. Suomen osalta kisa meni sen sijaan täysin penkin alle.

Ennen viimeistä erää tilanne näytti jo selvältä, sillä Ranskan kaksikon Romain Febvren ja Maxime Renauxin piti ajaa viimeisessä erässä varmasti maaliin, eikä erävoittopaineita ollut. Tämän kaksikko tekikin, Renauxin ollessa kolmas ja Febvren seitsemäs. Tämä riitti tuomaan mestaruuden Ranskalle 20 pisteen turvin. Renauxin ja Febvren lisäksi joukkueessa ajoi Tom Vialle.

Australian Jett Lawrence oli vauhdissa viimeisessä erässä ja otti voiton nimiinsä. Tämä voitto riitti tuomaan Australialle kilpailun kakkossijan. Lawrencen kanssa joukkueessa ajoivat hänen veljensä Hunter Lawrence ja kokenut Dean Ferris.

Kolmospaikassa oli erän alussa kiinni Espanja, mutta Ruben Fernandezin kaatumisen seurauksena mitali vaihtui seitsemänteen sijaan. Italia oli kilpailun suurin yllättäjä ja otti kolmannen sijan, jääden Australialle yhdeksän pistettä. Italian väreissä joukkueessa ajoivat Andrea Adamo, Andrea Bonacorsi ja Alberto Forato.

Ken Roczen ajoi viimeisessä erässä toiseksi ja sen ansiosta Saksa oli pisteissä neljäs. Belgia oli kilpailun viides. Yhtenä suosikkina kisaan lähtenyt USA oli lopulta kaukana kärjestä ja sijoittui kahdeksanneksi. Viro oli kilpailussa 11. Harri Kullaksen ollessa jälleen joukkueen paras kuljettaja.

Suomen osalta A-finaali meni oikeastaan täysin penkin alle. Toisessa erässä kaatunut Jere Haavisto ei enää startannut viimeiseen erään. Miro Sihvonen oli puolestaan parhaimmillaan erässä 25. Mutta erän lopussa Sihvonen putosi sijalle 33. Finaalin loppupisteissä Suomi oli 18. keräten 171 pistettä. Suomen taakse jäi vain Hollanti ja Ruotsi, jotka molemmat lähtivät A-finaaliin vain kahdella kuljettajalla.

Alla kilpailun lopputulokset.

s

d

d

Kommentit

Lähettänyt Peteri Suomalainen : Su, 10/08/2023 - 20:12

mites sixi tänä vuonna, luulisin että tulis parempaa vastinetta liiton  ja varsinkin liiton rahojen maksajille -> jäsenseuroille -> seurojen jäsenille

Kieli
suomi

Lähettänyt NIKO HONKANEN : Su, 10/08/2023 - 20:31

No harvaseltaan ollaan Ruotsi voitettu jossain. Ollaan edes onnellisia siitä!

 

Kieli
suomi

Lähettänyt Team Manninen Bros : Su, 10/08/2023 - 20:39

Tiedoksi: Motocross-maajoukkue on hoitanut pääosan rahoituksesta itse ja se on vain murto-osa Sixin budjetista. 

Kieli
suomi