Rannikko: ”Oikein hävettää, kun tuli avauduttua niin”

Rene Rannikko pöllytti hiekkaa sunnuntaina Hyvinkäällä.
Kuva
Jani Hovi
Rene Rannikko aiheutti melkoisen kohun ja kysymysten tulvan suomalaisen motocrossin parissa, kun ilmoitti jättävänsä lajin kokonaan taakseen ilman sen suurempia selityksiä. Nyt mies teki kuitenkin paluun radoille. Mitä oikein tapahtui?

Rene Rannikko ilmoitti huhtikuun lopussa sosiaalisessa mediassa, että tulee lopettamaan ajouransa. Samalla Rannikko kertoi, että häntä ei tulla näkemään enää motocrossin parissa ollenkaan ja toivoi, ettei aiheesta hänelle soiteltaisi tai läheteltäisi viestejä. Tämä ilmoitus hämmensi luonnollisesti motocrosskansaa, mutta vielä enemmän hämmennystä aiheutti se, että Rannikko oli ajamassa viime viikonloppuna Hyvinkään MX-liigassa. Sitä ennen hän ilmoitti, että tulee jatkamaan motocrossin parissa ja ajamaan kilpaa. Me juttelimme Rannikon kanssa Hyvinkään varikolla ja mies pääsi itse kertomaan mitä oikein tapahtui.

Mistä ehdoton lopettamispäätös tuli?

- Kevään aikana tuli kaikenlaisia muuttujia, jotka ajoivat minut tähän tilanteeseen. Belgiassa harjoitusleirillä kaikki meni hyvin ja Lommelissa ajettu kilpailukin kulki hyvin, mutta sitten tuli teknisiä ongelmia pyöriin. Toin pyörät Suomeen ja sen jälkeen en ole oikeastaan ajanut ollenkaan, koska pyörät eivät ole vielä kunnossa. Ajoin ainoastaan Amerikan reissulla 500-kuutioisella kaksitahtisella pyörällä, enkä mitään muuta. Käytännössä en ole päässyt pariin kuukauteen ajamaan. Sen lisäksi työhommat menivät alta ennen pääsiäistä ja minulla meni siinä samassa myös talli, jossa huolsin pyöriä. Työkuviot sain onneksi nopeasti kuntoon ja toimin nyt yrittäjänä.

- Treenasin viime talvena todella paljon ja olin hyvässä kunnossa, joten kaikki näytti hyvältä. Sitten kun pyörien suhteen tuli ongelmia, niin meni vähän motivaatio, koska hyvä työ valui hukkaan.

- Musiikkipuolella minulle tuli myös tilaisuus lähteä oikeasti kokeilemaan mihin kyvyt riittävät. Minuun oli yhteydessä ammattitaho, joka oli kiinnostunut. He pitivät minun esiintymisestäni, visioistani musiikin suhteen ja sanoituksistani. Minun pitäisi ainoastaan opetella laulamaan. Minulla on nyt tuon musiikkihomman kanssa sellainen vuoden projekti ja haluan katsoa sen läpi, koska siihen mahdollisuus on.

- Nämä kaikki asiat siinä painoivat päälle, joten sitten päätin vain jättää koko motocrosstouhun taakseni.

Nyt olet kuitenkin taas pyörän päällä. Tuliko lopettamispäätös ja ilmoitus siitä tehtyä liian nopeasti?

- Jos voisin vetää sanomiseni takaisin, niin tekisin sen ehdottomasti. Olin jonkun aikaa miettinyt asiaa ja kun kaikki kasaantui päälle, niin päätin vain lopettaa. Olisi pitänyt jättää tuo päivitys tekemättä, tai sitten vain sanoa, että pidän pienen tauon. Oikein hävettää, että tuli avauduttua asian tiimoilta niin.

Miten innostuit kuitenkin jatkamaan?

- Kävin kerran ajamassa omalla vanhalla pyörälläni ja se tuntui todella mukavalta. Ajaminen on aina ollut minulle intohimo ja päätin, että lähdetään nyt vetämään vähän niin kuin tyhjältä pöydältä. Tarkoitus on ajaa nyt ja kisatakin, koska tämä on se juttu, mistä todella pidän.