Rankka päivä

Eero Remes puristi helteisessä säässä yleiskisan voiton. Totaalin kakkoseksi ajanut Antti Hänninen antoi hyvän vastuksen.
Kuva
Tero Kiira
Eilen ajettu kauden neljäs enduron SM-osakilpailu Lahdessa oli juuri niin rankka kisa kuin ennakkoon osattiin odottaa.

Lahden SM-enduron reitti oli laadittu perinteiseen endurotyyliin. Pitkällä kierroksella ajettiin maastosiirtymiä ja kierroksen kolme erikoiskoetta olivat jokainen melko vaativia alusta loppuun. Pätkien ajoajat eivät olleet poikkeuksellisen pitkiä mutta 10 - 15 minuutin haarukkaan kärjen osalta laaditut erikoiskokeet olivat kyllä pidemmät, raskaammmat ja vaativammat kuin mihin viime vuosina keskimäärin on totuttu.

Jo pelkästään perinteitä kunnioittanut rata olisi riittänyt puristamaan kolmen kierroksen kilpailussa mehut kuskeista. Sen päälle vallinnut helteinen sää kirvoitti monelta kuljettajalta kommentit, joiden mukaan kisa oli raskain pitkään aikaan ajettu kotimainen enskakisa. Vaativuus näkyi keskeyttäneiden määrässä. A-luokissa keskeyttäneitä ei poikkeuksellisen paljoa ollut, B-luokissa sen sijaan kato oli jo kovempi. Kaksi kierrosta SM-tason rataa ajaneessa C-luokassa maaliin pääsi vain suurin piirtein puolet.

Eero Remes oli päivän nopein yleiskilpailussa. Maailmanmestarikin joutui lujille, eikä voitto irronnut ylivoimaisesti. Pikkuluokan voittanut, ja sen SM-pisteissä johtoa pitävä Antti Hänninen hävisi Remekselle lopulta vain 37 sekuntia. Puolitoista tuntia EK-aikaa kerryttäneessä kisassa puoli minuuttia takkiin mestarilta ei ole huono suoritus. Remes juuttui kiinni MK 6:lla ja hukkasi siinä aikaa, samalla Hänninen siirtyi jo hetkeksi yleisen kärkeen. Eero kiristi lopun kuitenkin niin kovaa, että voitto varmistui. Mutta otti Hänninen yleisen pätkäpohjat kertaalleen jo MK 3:lla, sen lisäksi yleisen kolmoseksi ajanut Eemil Pohjola vei MK 2:n pohjat nimiinsä.

Yleiskisan kolmen kärjen, Remes, Hänninen, Pohjola perässä neljänneksi ajoi Aleksi Jukola, käytyään tiukan taistelun Pohjolan kanssa. Yleisen vitoseksi kiirehti Eemil Helander, käännettyään sekuntitaiston Mika Tammista vastaan niukasti edukseen.

Melko suurella kuljettajamäärällä ajettu Lahden SM-enduro edusti perinteistä enduroa tyypillisimmillään. Maaliin saakka rankassa kisassa päässeet myönsivät vaativuuden mutta kommentit olivat pääosin positiivisia. Ymmärrettävästi keskeytyksen kohdanneet olivat synkemmissä mietteissä. Suomen mestaruustasoisen radan ja kisan vaativuudesta kertoo sekin, että alemmissa luokissa AT-minuutteja kertyi monelle ja yhteenlasketussa erikoiskoeajassa kärjen ja hännän aikaeroa kertyi miltei tunti.

E1: Antti Hänninen, Eemil Helander, Henry Olenius

E2: Eero Remes, Eemil Pohjola, Ossi Halonen

E3: Aleksi Jukola, Mika Tamminen, Marko Tarkkala

B1: Juuso Piippo, Sanna Kärkkäinen, Jani Viljanen

B2: Arto Kallioinen, Henrik Kokkonen, Jouni Martinmäki

B3: J-P Lundahl, Janne Åsenbrygg, Juuso Jaatinen

Kisan täydelliset tulokset TÄSTÄ

Kuva
Tero Kiira