Prado voittoon Lommelissa

Jorge Prado ajoi tänään voittoon Lommelissa.
Kuva
Ray Archer
Jorge Prado ajoi tänään voittoon Lommelissa, jossa kaasuteltiin jälleen motocrossin MM-osakilpailu.

MXGP-luokan ensimmäisen erän startti meni Jorge Pradon nimiin, hänen saadessa peräänsä Tim Gajserin, Romain Febvren ja Jeremy Seewerin. Gajser teki alussa ison virheen ja ajautui radalta ulos, Febvren ohittaessa hänet. MM-sarjan kärkikuljettaja ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi hetken kuluttua Febvren ohi. Myös Prado sai huomata Honda-kuljettajan vauhdin viisi kierrosta ennen maalia, kun Gajser tuli hänen ohitseen. Gajser ajoi erävoittoon, ennen Pradoa ja Febvreä.

Toisen erän startti meni jälleen Pradon nimiin ja hän sai Tony Cairolin ja Gajserin. Gajser oli jälleen porukan nopein kuljettaja, mutta ajautui radalta ulos ja jäi jumiin radan reunalla olleen mainosbannerin alle, pudoten seitsemänneksi. KTM-kaksikko Prado ja Cairoli sai Gajserin jälkeen seuraksi Febvren, joka nousi aivan Cairolin perään. Febvre kuitenkin kaatui ja putosi pois kärkitaistelusta. Prado ajoi nopeasti muutaman sekunnin eron Cairoliin ja erän puolen välin jälkeen kaikki näyttikin selvältä, mutta toisin kuitenkin kävi.

Kun erää oli jäljellä kolme kierrosta, oli Cairoli ajanut Pradon parin sekunnin etumatkan kiinni ja samaan aikaan Febvre oli noussut Cairolin takalokasuojaan kiinni. Parin kierroksen ajan kolmikko ajoi peräkkäin, mutta viimeisen kierroksen alussa myös Gajserin ilmoittautui mukaan taisteluun, noussen Febvren tuntumaan. Febvre yritti ohittaa viimeisellä kierroksella Cairolia, mutta kaatui rytmisuoralla. Prado ajoi erävoittoon, ennen Cairolia, Gajseria ja Febvreä.

Rene Rannikko jäi tänään ilman MM-pisteitä. Rannikko joutui keskeyttämään ensimmäisen erän ja oli toisessa erässä 23.

MX2-luokan päivän ykkönen oli toisen erän voiton ottanut Tom Vialle. Päivän totaalin kakkonen oli Ben Watson ja kolmas ensimmäisen erän voittanut Jago Geerts.