Prado ja Adamo varmistivat mestaruudet

Jorge Pradon juhlaa Maggiorassa.
Kuva
Juan Pablo Acevedo
Jorge Prado ja Andrea Adamo varmistivat luokkien maailmanmestaruudet jo ennen kauden päätöskilpailua.

Motocrossin MM-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu kaasuteltiin tänään Maggioran legendaarisella radalla, Italiassa. Eilinen kurakeli oli onneksi jäänyt taakse ja varsinaiset MM-erät päästiin ajamaan hienossa säässä.

MXGP-luokan maailmanmestaruus ratkesi jo avauserässä, kun Jorge Prado ajoi erävoittoon. Kun samaan aikaan hänen ainoa uhkaaja Romain Febvre joutui keskeyttämään teknisen vian vuoksi, varmistui 22-vuotiaan espanjalaisen maailmanmestaruus. Prado on voittanut aiemmin kaksi MX2-luokan mestaruutta, mutta tämä oli hänen ensimmäinen mestaruus kuninkuusluokassa. Samalla mestaruus oli ensimmäisen myös GASGASille. Päivän totaalin voitto meni Jeremy Seewerille, joka oli ensimmäisessä erässä toinen ja neljäs toisessa erässä. Prado ajoi toisessa erässä kuudenneksi ja oli totaalin kakkonen. Ruben Fernandez oli päivän kolmas. Eilen karsintaerän voittoon ajanut Alberto Forato oli tänään neljäs ja Tim Gajser viides.

MM-sarjassa kaikki mitalit ratkesivat tänään. Prado vei mestaruuden, Febvre on sarjassa kakkonen ja Seewer kolmas.

MX2-luokassa Italian Andrea Adamo varmisti toisessa erässä uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden. KTM-kuljettaja Adamon mestaruus varmistui, kun Liam Everts keskeytti toisen erän. Päivän totaalin voittoon ajoi Jago Geerts, ennen Simon Längenfelderiä ja Adamoa. Emil Weckman oli ensimmäisessä erässä 16. mutta miestä ei nähty mukana toisessa erässä.

MM-sarjassa Adamon takana tilanne tasoittui Evertsin nollaerän takia. Geerts nousi sarjassa toiseksi ja Everts on neljä pistettä hänen takanaan kolmantena. Längenfelder on sarjassa neljäntenä, tasapistein Evertsin kanssa. Näin ollen kahdesta muusta MM-mitalissa nähdään hieno taistelu.

MM-sarja päättyy ensi viikonloppuna Englannissa, Matterley Basinissa.

Alla päivän kokonaistulokset.

d

d