Pohjola pikkuluokan voittoon

Eemil Pohjola vei E1-luokan voiton.
Kuva
Jani Hovi
Eemil Pohjola vei E1-luokan nimiinsä Hyvinkään SM-endurossa. SM-sarjaa Pohjolan kanssa tasapistein johtanutta Albert Juholaa ei sen sijaan nähty kilpailussa mukana.

E1-luokan kauden kolmas SM-osakilpailu sai kolauksen jo ennen kilpailua, kun Eemil Pohjolan kanssa tasapistein sarjaa johtanut Albert Juhola ei pystynyt starttaamaan kisaan mukaan. Juholalta murtui viikko sitten jalastaan luu, joka pitää hänet sivussa radoilta vielä noin kuukauden päivät.

Juholan ollessa pois, Eemil Pohjola kaasuttelin selvään luokkaan voittoon. Pohjolan voittomarginaali oli vajaat kaksi minuuttia, ennen Hugo Svärdiä. Svärd sai näin ollen kauden ensimmäiset SM-pisteet, epäonnisen talvikauden jälkeen. Vili Viitanen ajoi uransa parhaan SM-kilpailun ja kaasuttelin luokassa kolmanneksi, jääden kuitenkin jo neljä ja puoli minuuttia Pohjolalle. Marko Tarkkala nähtiin pitkästä aikaa SM-endurossa mukana ja tällä kertaa Tarkkalan alla oli 250-kuutioinen Fantic. Tarkkalan meno olikin yhä räväkkää ja mies oli luokassa neljäs, jääden 24 sekuntia Viitaselle. Mikko Leppänen kaasutteli viidenneksi ja hän jäi vajaat 10 minuuttia Pohjolalle.

Edit. 21:15 Kilpailun tuloksissa on virhe ja E1-luokan tuloslistalta puuttuu U20-luokan kuljettajat. U20-luokan voittanut Juho Ahokas oli E1-luokan kolmas ja näin ollen Viitanen oli neljäs, Tarkkala viides ja Leppänen kuudes.

Alla luokan TOP10 (klikkaa tuloksia suuremmaksi)