Pihjala MM-pronssille

Teksti
Kuva
Timo Eronen
Aki Pihlaja nappasi snowcrossin MM-pronssin tänään Norjassa.

Snowcrossin MM-sarja ratkottiin kolmen osakilpailun voimin tällä kaudella. Jäämeren rannalla Norjan Kirkkoniemessä ratkottiin tämän vuoden Snowcrossin parhaimmisto naisten MM-, MM- ja EM-luokissa viimeisessä osakilpailussa. Hallitseva maailmanmestari Aki Pihlaja jatkoi kilpailua mestarin ottein, mutta väliin jääneen ensimmäisen osakilpailun puuttuvien pisteiden vuoksi, MM-sarjan loppusijoitus tänä vuonna on kolmas.

 

MM-sarjan kärkikolmikko. (Kuva: Miia-Maria Vepsäläinen.)

Snowcrossin MM-sarja käsitti kaudella 2024 kolme osakilpailua. Ensimmäinen osakilpailu käytiin Turkin vuoristossa, viikko sitten Suomen osakilpailu pidettiin Joensuussa ja nyt oli vuorossa viimeinen osakilpailu Norjassa.

Suomalaisittain kisan lajittelupäivä oli iloista seurattavaa, kun suomalaiset sijoittuivat karsinnoissa kärkipaikoille kaikissa luokissa. Kirkkoniemen finaalipäivään lähdettiin hyvistä asetelmista Pihlajan johtaessa osakilpailua.

Suomalaisnaiset tekivät kovaa duunia lajitteluerissä perjantaina. Saga Forsell, Emmi Laamanen ja Venla Kauvosaari näyttivät kovilla suorituksillaan mistä suomalaiset on tehty. Malene Cottew vei kuitenkin suvereenilla tekemisellään kokonaispisteet ja naisten MM-sarjan voiton tälläkin kaudelle. Lopullisissa pisteissä Forsell neljäs, Laamanen viides ja Kauvosaari kymmenes. Ei huono suoritus nuorilta kilpailijoilta ensimmäisissä naisten MM-sarjan kilpailuissa!

Aki Pihlaja hallitsi Norjan osakilpailua ja voitti kaikki erät maailmanmestarin ottein. Tällä kertaa mitali himmeni muutamalla asteella. Pihjalalle kotiin tuomiseksi kuitenkin Snowcrossin MM-sarjan pronssimitali ja osakilpailun voitto. Turkin ensimmäisen osakilpailun pisteet jäi hakematta kuitenkin iloisen perhetapahtuman vuoksi, joten tuskinpa tuo pahasti jäi harmittamaan. Jää taas tavoiteltavaa ensi kaudelle. Pihlaja on kuitenkin maailman kolmen parhaan joukossa!

Kolmen kärki:

  1. Magnus Reiten, NOR
  2. Jesse Kirchmeyer USA
  3. Aki Pihlaja FIN

Muut suomalaiset jäivät kärjestä loppupisteissä, Myrsky Rissasen ollessa seuraava suomalainen sijalla kymmenen.

Lopulliset tulokset kaikissa luokissa:

FIM SNX Snowcross World Championship 2024