Panssari CC lähes peruttiin

Kuva
Antti Hellsten
Perinteinen Panssari CC ajetaan reilun kahden viikon kuluttua, mutta oli todella lähellä, että kilpailu olisi jäänyt tänä keväänä ajamatta.

Panssari CC on eittämättä maamme perinteisin cross country kilpailu ja on kerännyt vuosien aikana todella suuria osallistujamääriä Parolannummen maastoihin. Armeijan alueella kokonaan ajettava kilpailu kohtasi tänä vuonna kuitenkin isoja haasteita, kun alueen käyttö meinasi olla ongelmallista. Kilpailun järjestäjät saivat hiljattain viestin, jonka mukaan alueella päättyy armeijan harjoitukset lauantaiaamuna klo 7 ja ennen sitä alueelle ei pääsisi. Tämä olisi luonnollisesti pakottanut järjestäjät perumaan kilpailun, sillä reittiä ja kaikkea muuta kilpailuun liittyvää ei oltaisi ehditty rakentamaan alueelle reilussa tunnissa, kun ensimmäisen lähdön pitäisi startata yhdeksän aikaan liikkeelle. Kaikeksi onneksi maanantaina selvisi, että reittiä päästään rakentamaan jo ennakkoon, vaikka harjoitukset päättyvät vasta lauantaiaamuna.

- Alue on todella ahkerassa käytössä ja siellä olevat harjoitukset päättyvät todellakin kisa-aamuna. Mutta onneksi saimme luvan reitin rakentamiselle jo ennakkoon. Joudumme jättämään isompien panssariurien ylitykset merkitsemättä ja ne pääsemme tekemään vasta aamulla, heti ennen kilpailun alkua, kilpailunjohtaja Jari Kakko kertoo.

Vaikka kilpailu itsessään päästään viemään läpi normaalilla kaavalla, niin varikolla tulee olemaan muutoksia.

- Sepeliparkkipaikka, joka meillä on normaalisti ollut käytössä, on nyt reserviläisten käytössä. Saamme mäen päällä olevan tienvierustan parkkialueeksi, mutta se on tilana luonnollisesti pienempi. Ja tienvarteen ei autoja saa jättää, ainoastaan reunustoille. Tämän takia suosittelenkin käyttämään mahdollisimman paljon kimppakyytejä, Kakko päätti.

Kilpailun ilmoittautuminen avautuu torstaina MOTTI-palvelussa.