Päitsi24: Enää kaksi maastokoetta ajamatta

Teksti
Eetu Puhakainen on neljäntenä kun enää kaksi maastokoetta on ajamatta.
Kuva
Jani Hovi
Päijänteen ympäriajo on kahta maastokoetta vaille valmis. Antti Hänninen on todella lähellä uransa ensimmäistä Päitsivoittoa.

Latostenmaan endurolenkki oli maastokoe numero 22. Eemil Pohjola oli jälleen selkeästi nopein. Toiseksi nopeimmasta ajasta vastasi eilen jo heti alussa keskeyttämään joutunut katsojien suosikki Henry Olenius. Peetu Juupaluoma puristi kolmanneksi nopeimman ajan jääden Oleniuksesta vain puoli sekuntia. Albert Juhola oli neljäs ja Eetu Puhakainen viides. Antti Hänninen oli yllättäen vasta kuudenneksi nopein, eikä varmasti kyse ollut pelkästä varmistelusta. Ero Juupaluomaan oli kuitenkin vain 11 sekuntia, joten voitto oli edelleen omissa käsissä.

Seuraavana oli vuorossa viiden kilometrin pituinen Rauhala. Hänninen paikkasi edellisen maastokokeen sijoitustaan ja pysäytti kellot 3 sekuntia toiseksi ajanutta Pohjolaa nopeampana. Juupaluoma oli jälleen kolmanneksi nopein jääden Hänniselle reilut kuusi sekuntia. Näin kärkikaksikon ero säilyi edelleen minuutissa. Juhola ja Puhakainen miehittivät seuraavat sijat aivan kuten edelliselläkin maastokokeella.

Maastokoe 24, Annivaara, oli hyvä näytös Pohjolan vauhdista. Maastokokeen ykkösaika merkattiin aikakirjoihin vajaan 14 sekunnin erolla ennen Hännistä. Juupaluoma hävisi sekunnin Hänniselle ja oli kolmanneksi nopein. Henry Olenius kiirehti neljänneksi ja Eetu Puhakainen viidenneksi.

Kun enää kaksi maastokoetta on ajamatta, johtaa Antti Hänninen kisaa minuutin turvin ennen Peetu Juupaluomaa. Tämä tarkoittaa sitä, että ilman suurta virhettä tai teknistä vikaa Hännisen nimi kaiverretaan ensimmäistä kertaa Päitsikilpeen. Juupaluoman kakkossija ei ole myöskään ajamalla uhattuna, sillä kolmantena oleva Albert Juhola on reilun viiden minuutin päässä. Vastaava tilanne on myös Juholalla, sillä neljäntenä oleva Eetu Puhakainen on niin ikään viiden minuutin päässä. Viidentenä oleva Jussi Arvaja on puolestaan kolmen minuutin päässä nelospaikasta, joten viiden kärki ei enää ajamalla muutu. 

Yleiskilpailun epävirallinen TOP20 MK24 jälkeen: