Oleniuksen kausi pakettiin

Kuva
Jani Hovi
Endurofanien suuren suosikin, Henry Oleniuksen kausi päättyi viime viikonloppuna loukkaantumiseen.

Olenius oli viime lauantaina harjoittelemassa muiden Suomen endurohuippujen kanssa Miettisen endurolenkillä. Siellä Olenius ajoi tiukkaa kilpailua Eemil Pohjolan kanssa, kunnes teki pienen virheen.

- Hyppäsin yhdestä tukista ja pyörä lähti siitä jotenkin pystyyn. Jalka putosi samalla jalkatapilta ja otin jalalla vastaan, kun laskeuduin maahan. Polvi taittui siinä tilanteessa. Sitten vielä tipuin kyydistä ja kaaduin, jossa polvi taittui vielä lisää, Olenius kertoi.

Tutkimuksissa selvisi, että Oleniuksen polvesta meni eturistiside poikki, sivusiteen tuli repeämä ja molemmat kierukat repesivät. Alustava leikkausaika Oleniuksella on sovittu kahden ja puolen viikon päähän. Selvää on se, että Beta-kuljettajan kausi on ohi. Uransa jatkon suhteen Olenius epäilevä.

- Eiköhän tämä ollut nyt tässä, pettynyt Olenius kertoi.

Olenius on uransa aikana kokenut monta loukkaantumista ja urheilijan pettymyksen ymmärtää tässä tilanteessa. Kuitenkin Suomen endurokansa toivoo ja uskoo siihen, että kun polven kuntoutus etenee, Oleniuksen mieli muuttuu ja hänet nähdään ensi kaudella kisapoluilla.

Kommentit

Lähettänyt JÄNTTI : Pe, 06/04/2021 - 13:01

Tsemppiä paranemiseen!

-Mami

Language
suomi