Nummela naisten voittoon

Anu Nummela aloitti kauden voitolla.
Kuva
Jani Hovi
Cross countryn naisten hallitseva Suomen mestari Anu Nummela aloitti uuden kauden voitolla Parolannummella.

Passari CC:n toisessa startissa lähtöviivalle asettui naisten SM-luokka, sekä V50- ja C-luokat. Naisten luokassa Jutta Heikkala heilutti tahtipuikkoa lähdön alussa, mutta joutui tulemaan varikolle jo toisen kierroksen jälkeen sormien palelemisen vuoksi, menettäen johtopaikkansa. Tämän jälkeen kärkeen nousi Anu Nummela, jonka perässä kaasutteli Tanja Kaitanen. 

Tanja Kaitanen.

Kaksikko vaihtelikin johtopaikkaa pitkään, ennen kuin Nummela karkasi voittoon. Heikkala sai sulatettua sormensa ja pääsi hyvään vauhtiin, nousten lopulta toiseksi. Kärkikaksikon ero oli puolitoista minuuttia. Kaitanen kaasutteli kolmantena maaliin, jääden kolme minuuttia Nummelalle. Sonja Matikainen oli viides ja Noora Uro viides.

Jutta Heikkala.

V50-luokan ja samalla koko toisen lähdön voittoon ajoi Juha Puotsaari. Puotsaaren voittomarginaali oli yli 10 minuuttia, ennen toiseksi ajanut Jani Koskenniemeä. Lari Lehtiö oli luokan kolmas. Lehtiö piti toista sijaa hallussaan lähes maaliviivalle asti, mutta jäi odottamaan ajoajan päättymistä maaliviivan eteen. Lehtiö ei kuitenkaan huomannut sitä, että Koskenniemi olikin niin lähellä, että ehti ohittamaan Lehtiön ja maalilinjan juuri ja juuri ennen ajan täyttymistä. Kun Lehtiö tajusi asian, oli jo myöhäistä, kun kello näytti nollaa.

Juha Puotsaari.

C-luokassa nähtiin tiukka taistelu, kun Timo Uotila ajoi voittoon 12 sekuntia ennen Ilari Niemistä. Veikko Virtanen oli kolmas.

Aamun ensimmäisen startin voittoon kaasutteli Tapio Koivusaari, ennen Jouni Fermiä ja Karri Tikkasta. Samat herrat muodostivat myös V50-luokan kärkikolmikon. 

Tapio Koivusaari.

Nuorten luokassa Robi Tikkanen piti johtopaikkaa hallussaan alussa, mutta Miko Korpela nousi lopulta voittoon. Tikkanen oli toinen ja Eetu Aronen kolmas. Kuntoluokassa Mikael Lehtimäki ajoi voittoon 19 sekunnin erolla Tom Nordmaniin. Olli Rekonen oli kolmas. Classic-luokassa Kai Kivekäs otti voiton, ennen Jari Jerkkua ja Veikko Känkästä. Matkaenduroissa Tomi Salovaari otti voiton, Henri Nikusen ollessa toinen ja Pari Perttulan kolmas.

Kilpailun täydelliset tulokset.