Nieminen haluaa kirkastaa mitalinsa

Mauno Nieminen jatkaa ensi kaudella Husqvarnan väreissä.
Kuva
Jani Hovi
Mauno Niemisen suunnitelmat ensi kaudeksi ovat selvät ja miehen tavoitteena onkin kirkastaa tämän vuoden SM-pronssimitali.

Mauno Niemisen kehityskaari on kulkenut oikeaan suuntaan parin viime vuoden aikana. Viime vuonna Nieminen voitti uransa ensimmäisen SM-erän ja tällä kaudella tilille tuli uran ensimmäinen SM-päivän totaalin voitto. Vaisummin menneen alkukauden jälkeen Husqvarna-kuljettaja pääsikin hyvään vauhtiin ja oli lopulta SM-sarjan kolmas.

- Alkukausi ei sujunut suunnitelmien mukaan. Starttini olivat huonoja, enkä reagoinut asiaan tarpeeksi nopeasti. Rupesin lopulta harjoittelemaan lähtöjä ja sitten ne rupesivatkin sujumaan paremmin. Lisäksi alkukaudesta myös muutamat pienet kaatumiset haittasivat menoa. Tornion SM-kisan toisessa erässä kaikki loksahti sitten kohdalleen ja siitä eteenpäin menikin hyvin, Nieminen kertoo.

Hyvästä fyysisestä kunnosta tunnettu Nieminen myöntää sen, että Tornion kisan jälkeen itseluottamus oli niin hyvä, että se näkyi koko loppukauden ajan tuloksissa. Tämä on jälkeen kerran hyvä osoitus siitä, että myös motocrossissa henkinen puoli on tärkeä.

Tulevan vuoden suunnitelmat on nyt Niemisen osalta valmiit. Nuorukainen jatkaa Husqvarnan ohjaimissa MX2-luokassa ja ajaa oman tiiminsä väreissä. Husqvarnan lisäksi myös Blackseven on vahvasti mukana tukemassa Niemisen kautta.

- On hyvä jatkaa tuttujen ihmisten kanssa ja tutulla pyörällä, Nieminen tietää.

Niemisen tähtäin on ensi vuonna SM-sarjassa, jossa hän haluaa ottaa Suomen mestaruuden. SM-sarjan lisäksi Nieminen haluaa ajaa myös Kymiringillä ajettavan EMX250-luokan EM-kisan ja mahdollisuuksien mukaan hänet saatetaan nähdä myös Kegumsin ja Uddevallan EM-kisoissa.

Talven Nieminen viettää Suomessa, keskittyen peruskunnon kehittämiseen. Koska motocrossin ajaminen Suomessa on talvella haastavaa, nähtäneen Nieminen jälleen paikallisissa lumispooreissa.

- Enduro on talvella todella hyvä harjoitusmuoto. Se kehittää tasapainoa ja on myös hyvää kuntotreeniä. Ja tietty siinä saa viettää aikaa pyöränpäällä, joka on tärkeää, Nieminen päättää.