Neljä mestaruutta, kolme mestaria

Teksti
Eemil Pohjola varmisti tänään Konnevedellä kaksi Suomen mestaruutta.
Kuva
Jani Hovi
Enduron SM-sarjassa saatiin jakoon jo neljä mestaruutta. Mestareita on kuitenkin kolme, sillä Eemil Pohjola kuittasi itselleen kaksi titteliä. Myös Hugo Svärd ja Peetu Juupaluoma varmistivat mestaruudet.

SME1-luokassa Hugo Svärdillä oli mahdollisuus varmistaa mestaruus jo ennen viimeistä osakilpailua. Svärd aloittikin kilpailun vahvasti ja nousi johtoon jo toisella maastokokeella. Kun jatkossakaan ei suurempia ongelmia ollut, niin Svärd ajoi luokan voittoon ja karkasi tavoittamattomaan pistejohtoon. Näin Fantic-kuljettaja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta.

- Koko päivä sujui mukavasti. Ajo oli sujuvaa ja tykkäsin pätkistä. Pistejohto oli niin suuri jo tänne tullessa, että ei tarvinnut suuremmin jännittää. Kaikki meni hyvin, Svärd iloitsi.

Hugo Svärd

Hugo Svärd

Niko Puotsaari antoi Svärdille hyvän vastuksen ja ajoi maaliin toisena vain 15 sekuntia hävinneenä. Kolmossijasta käytiin tiukka taistelu Albert Juholan ja Tiitus Enjalan välillä. Juhola vei lopulta pidemmän korren ja oli maalissa vajaan sekunnin Enjalaa nopeampana. Juhola varmisti itselleen samalla myös SM-hopean. Viidenneksi ajoi Ukko Laaksonen.

Juupaluomasta mestari

SME2-luokan tilanne oli samanlainen kuin SME1:ssäkin. Peetu Juupaluomalla oli mestaruus jo käytännössä taskussa, mutta maaliin toki piti tulla. Juupaluoma ei kuitenkaan lähtenyt varmistelemaan mitään, vaan osoitti, miksi on mestaruutensa ansainnut. Hän ajoi nopeimman ajan jokaiselle maastokokeelle ja voitti luokan hurjalla, yli 7 minuutin marginaalilla siitä huolimatta, että kisan alku oli kaikkea muuta kuin täydellinen.

- Alku lähti vähän huonosti liikkeelle. Kakkosella kaaduin ja kolmosella löin sormeni ratakeppiin. Sen jälkeen lähti kulkemaan paremmin, Juupaluoma totesi.

Peetu Juupaluoma

Peetu Juupaluoma

Niklas Laankoski ja Eetu Puhakainen väänsivät kakkossijasta vielä viimeiselläkin maastokokeella. Puhakainen johti vielä kun lähdettiin viimeiselle maastokokeelle, mutta Laankoski pysäytti kellot neljä sekuntia nopeampaan aikaan ja vei kakkossijan vajaan sekunnin turvin, Puhakaisen sijoittuessa kolmanneksi. Neljäs oli Jaakko Rinkinen ja viides Dick Bergman.

Pohjolan tupla

Myös SME3-luokassa mestaruus oli käytännössä jo Eemil Pohjolan, eikä Pohjola virheisiin sortunut. Hän takoi pohja-aikoja toisensa jälkeen ja ainoa kauneusvirhe puhtaaseen sarjaan tuli viimeisellä maastokokeella kun mies putosi kalliolta ja joutui tyytymään toiseksi nopeimpaan aikaan. Pohjola voitti luokan vajaan kahden minuutin erolla ja varmisti samalla luokan Suomen mestaruuden.

- Kisa lähti kulkemaan hyvin jo heti aamusta. Oli hyvä fiilis ajaa. Viimeisellä pätkällä kaaduin kalliolla ja putosin siitä alas. Siinä meni vähän aikaa. Muuten kaikki sujui hyvin, Pohjola selvitti.

Eemil Pohjola

Eemil Pohjola

Antti Hänninen ajoi päivän kakkoseksi ja se riitti myös varmistamaan SM-hopean. Kolmantena maaliin kiirehti Mika Tamminen. Ville Meisola oli neljäs ja Antti Ahtila viides.

Yleiskilpailussa nopein oli Eemil Pohjola ja voitto varmisti hänelle kauden toisen Suomen mestaruuden. Peetu Juupaluoma ajoi toiseksi ja Antti Hänninen oli kolmanneksi nopein. Neljäntenä maaliin kiirehti Hugo Svärd ja viides oli Niko Puotsaari.

Kahdessa luokassa kaikki auki

U20-luokan voittoon ajoi Niko Puotsaari. Hän kukisti toiseksi ajaneen Albert Juholan puolella minuutilla. Samalla Puotsaari nousi SM-sarjassa pisteen johtoon ennen Juholaa. Kaksikko ratkaisee mestaruuden SM-sarjan päätöskilpailussa Mikkelissä. Kolmas tänään oli Tiitus Enjala, neljäs Ukko Laaksonen ja viides Oskari Vuori.

Naisten luokassa Viivi-Maria Mäkinen ajoi voittoon ja otti askelen lähemmäs Suomen mestaruutta ennen toiseksi ajanutta Janette Mielosta. Kaksikolla on nyt eroa toisiinsa 15 pistettä Mäkisen eduksi. Päivän kolmonen oli Riina Lampinen, neljäs Iina Turkki ja viides Taru Hakulinen.

SM-sarjan päätös ajetaan Mikkelissä 9. syyskuuta.

Kaikki tulokset: https://kalkku.fi/tulokset/23/en/65/