MX-liiga jatkuu Kuopiossa, mukana 207 kuljettajaa

Kuva
Jani Hovi
MX-liigan kauden toinen kisaviikonloppu kaasutellaan tulevana viikonloppuna Kuopiossa. Radalla nähdään viikonlopun aikana yhteensä 207 eri kuljettajaa ja kisa huipentuu sunnuntaina ajettavaan nuorten SM-kilpailuun.

Lauantaina Heinjoen radalla (Savitie, Kuopio) jaetaan veteraanien Suomen Cupin pisteitä, sekä ajetaan kansalliset kilpailut MX50, MX65, MX85, MX Open, MXS30- ja MXS35-luokissa. Kolmessa junioriluokissa mukana nähdään lauantaina 103 kuljettajaa, viidessä veteraaniluokassa 27 kuljettajaa, kahdessa senioreiden luokassa seitsemän kuljettajaa ja MX Open-luokassa 10 kuljettajaa. MX Open-luokassa vauhtia pitävät yllä muun muassa Jere Rönkkö, Pekka Nissinen ja Wiljam Malin.

Sunnuntaina ajettavat kisalähdöt huipentuvat nuorten SM-lähtöihin, joissa kaksi ensimmäistä erää voittanut Saku Mansikkamäki on suurin suosikki. Vantaan SM-avauksen jälkeen sarjassa toisena oleva Eelis Viemerö keskittyy MX125-luokan SM-sarjaan, eikä ole Kuopiossa mukana. Sen sijaan kolmantena oleva Matias Miettinen lähtee jahtaamaan SM-pisteitä. Sarjassa neljäntenä oleva Simo Koskinen ja kuudentena oleva Onni Jaakonsaari ovat myös poissa Kuopiosta, kaksikon ajaessa samaan aikaan Kegumsin EM-kilpailussa. Yhteensä viikonlopun ainoassa SM-lähdössä mukana nähdään 33 kuljettajaa.

Sunnuntaina radalla nähdään myös MX-liigan kisaerät. MX50, MX65- ja MX85-luokkien erissä mukana on puolestaan 123 kuljettajaa, joista suurin osa on mukana myös lauantaina ajettavissa kansallisissa kisaerissä.

Alla kilpailun aikataulu: