Muuttuneet Betat

Betan enduropyöriä testattiin viime vuodelta tutussa ympäristössä.
Kuva
Jani Hovi
Betan uusien 2020 enduromallien koeajo järjestettiin samassa paikassa kuin viime vuonnakin, eli Italian Il Cioccossa.

Vuodelle 2020 Betan mallisto on muuttunut todella paljon. Kaikissa malleissa on uusi runko. Nelitahtisissa on myös kokonaan uusi moottori. Nelitahtipyöristä on myös tullut enemmän racing-henkisiä. Jos ne olivat ennen hieman harrastajapyörän kaltaisia, niin nyt ne ovat kapeampia ja niiden päällä on helpompi liikkua. Myös moottorit ovat luonteeltaan pirteämpiä.

Kaksitahtisissa on 250- ja 300-kuutioiseen lisätty tasapainoakseli. Se on hyvä uudistus jonka huomaa etenkin 300-kuutioisessa. Pyörä ei tärise enää niin paljon kuin aiemmin, joten se on nyt paljon mukavampi ajettava.

Viime vuonna jousitukset tuntuivat melko jäykiltä. Nyt on menty toiseen suuntaan ja jousituksen asetukset ovat melko löysät. Kevytrakenteiselle enduroharrastajalle jousitus on kuitenkin mukavan pehmeä, eikä tee mitään yllättävää, mutta vähän painavamman tai nopeamman kuljettajan alla se on ehdottomasti liian löysä. 300-kuutioisen sai nopeammalla kierroksella pohjaamaan vakiosäädöillä jopa jarrupateissa ja se ei ole hyvä asia. Asia korjaantui kuitenkin klikkereitä säätämällä ja pyörästä tuli oikein hyvän tuntuinen.

Lisää uusista Betoista voi lukea Xracing OFFROADPro -lehden syyskuun numerosta.