Mustonen: ”Tätä on odotettu”

Jesse Mustonen suuntaa lauantaina Latviaan.
Kuva
Timo Eronen
Must One’s Racing Teamin Jesse Mustonen avaa kisakautensa lauantaina.

Otsikon lailla vastaa Must One’s Racing Teamin Jesse Mustonen kysyttäessä, miltä tuntuu lähteä kauden avauskilpailuhin Daugavpilsiin Latviaan. Normaalisti tässä vaiheessa kesää speedwaykuljettajilla olisi jo useampi kymmenen kilpailua plakkarissa, mutta koronakevät on muuttanut kaikki suunnitelmat.

Ensi viikonloppuna Daugavpilsissä jyrähtää kunnolla. Perjantaina ajetaan harjoitukset. Lauantaina ajetaan Baltic-liigan kauden avauskilpailu ja sunnuntaina ratkaistaan Latvian mestaruus.

- Hienoa viimein päästä avaamaan kausi. Olen kyllä päässyt kotiradalla treenaamaan, mutta on se aina ihan eri juttu ajaa kilpaa, kun vastustajatkin kyyristyy starttiin tosissaan. Kauden avauskilpailuissa on aina oma jännityksensä, kommentoi Jesse.

Lauantaina Mustonen ajaa Baltic-liigan avauksessa Varkaus Racing Teamin Ankkureissa yhdessä Niklas Säyriön kanssa. Kansainvälinen moottoripyöräurheilun kattojärjestö FIM nimesi Säyriön lokakuun alussa Tsekin Pardubicessä ajettavaan speedwayn U-21 MM-finaaliin.

- Säyriön kanssa lähdetään taistelemaan avausottelun voitosta. Kovia kuljettajia siellä on vastassa. Aika monelle kyseessä on kauden avaus, joten siltä osin ollaan varmasti samalla viivalla, Mustonen toteaa.

Sunnuntaina ajettavasta Latvian mestaruuskilpailusta Mustonen ennakoi kovaa ja tasaväkistä. Jessen tavoite on finaalierään pääsy, sen jälkeen kaikki on mahdollista.