Motopalvelu katsojaopas: 2020 Kärme Kustaan Kiemurat

Kärme Kustaan Kiemurat kaasutellaan lauantaina 28.11. Tässä kilpailun katsojaopas.

Kärme Kustaa kaasutellaan tulevana lauantaina ainakin tämän hetken tiedon mukaan hienossa säässä. Lämpötila pitäisi olla Hämeenlinnassa nollaan asteen tuntumassa ja iltapäivällä jopa aurinko saattaa näyttäytyä.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskuksena toimii tuttuun tapaan Etu-Hätilan kivääriammuntarata (Etu-Hätilantie 363, Hämeenlinna). Maastokokeen lähtö ja maali sijaitsevat myös kisakeskuksen yhteydessä ja ensimmäinen partio starttaa liikkeelle klo 9:01. Luokan 1 kuljettajat kiertävät reitin kolmeen ja muut luokat kahteen kertaan. Yleisölle on kilpailukeskuksessa pysäköintitilaa rajoitetusti ja pysäköinti on sallittu vain erikseen määritetyille alueille.

Hieno määrä kuljettajia

Mukaan on ilmoittautunut yhteensä 76 partiota, eli yhteensä 228 kuljettajaa. Näin ollen Kustaa tulee olemaan vuoden toiseksi suurin endurokilpailu, osallistujamäärän mukaan mitattuna.

Avoimessa luokassa mukana on 17 joukkuetta, luokassa 2 joukkueita on 30 ja luokassa 3 mukaan reitille starttaa yhteensä 19 joukkuetta. Business-luokassa joukkueita on yhdeksän ja starttaapa reitille myös yksi naisten joukkue. Naisten joukkueessa ajavat Jenni ja Tiina Honkanen, sekä Mari Tiihonen. He myös starttaavat reitille ensimmäisinä klo 9:01.

Luokassa 1 kisaan mukaan starttaa ennakkoon neljä kovaa joukkuetta ja he lähtevät reitille luokan viimeisinä partioina. Viime vuonna voittoon ajaneiden Jiri Leinon ja Markus Michelssonin ”Takalenkin kunkut” -joukkueeseen liittyy tänä vuonna Väinö Santamäki. Turkulaisten joukkueen numero on 44. Viime vuonna niukasti kakkoseksi jääneessä joukkueessa ”Nirkkonen & Koneurakointi Wahlroos” ajaa tänä Eemil Pohjolan ja Peetu Juupaluoman kanssa Kalle Järvinen. Jämsänmiehet lähtevät kisaan numeroilla 46. Hämeenlinnan Moottorikerho saa myös jalkeille hyvän joukkueen, jossa ajaa Antti Ahtilan kanssa Eetu ja Samuli Puhakainen. ”Kuljetus Tyni” -nimellä olevan joukkueen numero on 47. ”Team Sipuli” saapuu Hätilän maastoihin myös kovalla joukkueella, jossa ajaa viime vuoden tavoin Antti Hänninen, Henry Olenius ja Teemu Latostenmaa. Sipulimiesten numero on 45

Kilpailun lähtöluettelo.

Katselupaikat

Reitti noudattelee hyvin pitkälti viime vuoden reittiä ja yleisölle löytyy jälleen hyviä katselupaikkoja. Kierroksen kestoaika vaihtelee paljon joukkueiden tason mukaan, mutta kärki ajanee kierroksen läpi alle tuntiin.

Ensimmäinen haastavampi paikka kuljettajilla on vastassaan reilun puolen kilometrin päässä maastokokeen startista, jolloin tullaan pehmeälle hakkuuaukealle. Aukea on pari sataa metriä pitkä ja on lähes kauttaaltaan pehmeää. Myös ennen hakkuuaukeaa on syviä vesispooreja, joiden suhteen kuljettajien täytyy olla tarkkana. Helpoin tapa aukealla pääsemiseksi on kävellä sinne reittiä pitkän lähdöstä.

Tutuin katselupaikka on luonnollisesti Mäki, johon kuljetaan tänä vuonna vain Perä-Hätiläntien kautta (opastus 10-tietä noin 8 km Lahteen päin Hämeenlinnasta). 10-tien varrella on myös opasteet Mäkeen.

Karttalinkki Perä-Hätiläntien alkuun

Mäen ajavat 1- ja 2-luokka.

Reilun kilometrin päässä (reittiä pitkin käveltynä) mäestä on myös erittäin pehmeä paikka, jonka ajavat vain 1- ja 2-luokka.

Reitin puolivälin on perinteinen Sammalsuo, jossa tänä vuonna ajetaan tänä vuonna kolmen ojan yli. Ensiksi ylitetään yksittäinen oja ja sen jälkeen kaksi peräkkäistä ojaa. Paikka on tuttu viime vuodesta, jolloin siellä riitti ohjelmaa. Sammalsuon ajavat kaikki luokat.

Sammalsuolle pääsee myös melko helposti. Autot kannattaa pysäköidä Taka-Hätilantiellä (pelastustie, ei saa tukkia) sijaitsevan ”Parkun” puomin läheisyyteen. Reitti menee heti puomin jälkeen tien yli ja jos reittiä lähtee kävelemään reitin suuntaisesti, on noin 500 metrin jälkeen Sammalsuolla.

Karttalinkki ”Parkun” puomille.

Perinteinen Krokotiilioja on jälleen ohjelmassa kierroksen loppupuolella. Tänä vuonna ojassa on vettä ja pehmeää on parissakin eri kohdassa ojan läheisyydessä. Oja löytyy, kun ajetaan Etu-Hätilän tietä kohti kilpailukeskusta ja käännytään vasemmalle metsäautotietä juuri ennen kilpailukeskusta. Reitti tulee tuota metsäautotietä pitkin tai osin aivan sen vieressä. Kun kävelee tuota metsäautotietä pitkin tien päähän, menee reitti metsään. Ojan ajavat kaikki luokat.

Karttalinkki Krokotiiliojalle.

Lisäksi aivan reitin lopussa on myös pehmeämpi kohta, johon pääsee helposti kävelemällä reittä vastakarvaan maalista noin 300 metriä. Kaikki luokat ajavat myös tämän kohdan.

Korona ohjeistus

Kärme Kustaalla tulee noudattaa koronasäännöksiä ja kilpailussa tulee huomioida seuraavat asiat:

  • kilpailualueelle ei saa tulla sairaana tai oireilevana
  • hengityssuojaimien käyttöä suositellaan
  • 1 – 2 metrin turvavälien noudattamista suositellaan kaikkina aikoina
  • käsidesiä on saatavilla kilpailukeskuksessa
  • kilpailukeskuksessa on saatavilla erä kasvomaskeja, mutta kilpailijoita kehotetaan ottamaan omat maskit mukaan
  • ilmoittautumisessa ei pyydetä allekirjoitusta, ainoastaan ajokortti täytyy esittää
  • ilmoittautuminen hoidetaan ulkotiloissa ja toimitsijat käyttävät kasvomaskeja
  • jonojen muodostumista tullaan valvomaan ilmoittautumisessa ja katsastuksessa. Jonoissa tulee noudattaa 1 – 2 metrin turvaetäisyyksiä
  • riskiryhmäläisiä suositellaan välttämään tilaisuutta

Kommentit

Lähettänyt Timo Laine : To, 11/26/2020 - 07:25

Lähteekö joukkue 31 todella samaan aikaan kuin joukkue 1? Jne.

Language
suomi

Lähettänyt Jani Hovi : To, 11/26/2020 - 08:37

Lähtee kyllä. Reitillä on kaksi eri lähtöpaikkaa, eli luokat 1 ja 2 lähtevät samasta lähtöportista ja muut luokat omasta lähtöportista. Nämä kaksi reittiä yhtyvät toisiinsa noin 100 metrin ajon jälkeen.
Language
suomi