Mene minne haluat - 2023 KTM 1290 Super Adventure S vie aina perille ja takaisin

Teksti
Kuva
ktm
KTM 1290 SUPER ADVENTURE S on vahvistanut asemansa yhtenä johtavana Adventure -segmentin pyöränä.

Sen suorituskyky, ketteryys, luotettavuus ja laadukas tekniikka ovat jo saaneet monen motoristin toteamaan, että se vie varmasti, minne vaan eikä jätä sinua tien varteen. 1290 SUPER ADVENTURE S on vuodelle 2023 on entistäkin enemmän #DARE2ADV.

KTM ADVENTURE -malliston 1290 SUPER ADVENTURE S perustekniikka on tehty taivaltamaan luotettavasti kilometri toisensa perään, olipa ajoympäristö millainen tahansa. Vuodelle 2023 sen tekniikkaa ja ominaisuuksia on päivitetty käytännön seikkailuajoa edistävillä parannuksilla.

2023 KTM 1290 SUPER ADVENTURE S yksi näkyvin muutos on 3-osaisen polttoainesäiliön muotojen hienosäätö. Ergonomiaa ja ajomukavuutta kohentavat muutokset yltävät myös säiliön alla oleviin suojiin. Toinen silmiinpistävä muutos on aiempaa hohdokkaampi, tunnusomainen oranssi/musta ja hillitympi harmaasävyinen väritys. Oranssi väritys kattaa myös karkaistun, alumiinisen takarungon, joka tarjoaa istumakorkeuden kaksiasentoisen säädön (869 mm / 849 mm), erinomaisen tavaran kuljetuskyvyn sekä lukuisia käytettävyyttä parantavia, pieniä oivalluksia. Klassinen harmaasävy kattaa puolestaan koko pyörän. 1290 SUPER ADVENTURE S tuo mukanaan ketterää ajettavuutta, etupyörän ohjaustuntumaa, suojaa sekä ajomukavuutta kohentavan katteen sekä muodoiltaan hienosäädetyn, kolmiosaisen 23-litran polttoainesäiliön. Tämä ja polttoainetaloudellinen moottori varmistavat erinomaisen toimintaetäisyyden haastavissakin ajo-olosuhteissa.

Matkanteko on nyt sujuvampaa 2023 KTM 1290 SUPER ADVENTURE S:n laajennetun Turn-by-Turn+ navigointiohjelmiston ansiosta, joka on KTMCOnnect aplikaation tukema. Järjestelmään kytkettyyn älypuhelimen ohjelmoidun reitin navigointi sujuu tarkasti ilman lisäasetuksia. Ulkoasultaan uudistetulla 7-tuuman TFT-näytöllä näkyvät myös saapuvat puhelut ja viestit. KTMConnect-applikaatiolla puhelimeen ladatun musiikin kuuntelu ja valinta sujuu sekin mukavasti ja ajoturvallisuutta lisäävästi "Hands Free" toiminnolla. 2023 KTM 1290 SUPER ADVENTURE S:n 7-tuumaisen näytön valikot ja asettelu on päivitetty, joten kuljettaja voi helposti hallita eri toimintoja ja asetuksia, kuten RIDE MODE:a, semi-aktiivista WP-jousitusta, ABS-järjestelmää ja mukautuvaa adaptiivista vakionopeudensäädintä. Tämä ja ohjaustangon innovatiiviset hallintapainikkeet lisäävät käyttömukavuutta.

KTM 1290 SUPER ADVENTURE S on syystäkin isojen ADVENTURE -segmentin pyörien ehdotonta eliittiä. Sen kaksisylinterisen, LC8 V-moottorin 160 hv ja suurimmillaan 138 Nm vääntömomentti sekä ketterä ajettavuus varmistavat, että KTM 1290 SUPER ADVENTURE S on yhtä sujuva kaupunkikruisailussa ja ruuhkissa kuin se on kapeilla sorateillä ja nopeavauhtisessa matkanteossa moottoritiellä. Kompaktin moottorin ja elektronisten avustimien toimintaa ohjaa KTM:n edistyksellisin elektroniikka. Se ohjaa ja säätää niin semi-aktiivista jousitusta ja ajokorkeutta, kuin ABS-, adaptiivinen vakionopeudensäädin ja RIDE-MODE -asetuksia sekä rengaspaineiden TPMS-valvontaa ja vastaavia avustimia. Kaikkea tätä kehystää kevyt, vain 10 kiloa painava teräsputkirunko. Sen geometria on omiaan niin räväkkään menoon mutkateillä, kuin vakaan nopeaan matkantekoon pitkillä taipaleilla. Ajomukavuuden varmistavat suojaava kate ja säädettävä tuulilasi, LED-valot, kaksiosainen istuin ja kevyt, alumiininen sivutuki. Vakiona olevien ominaisuuksien osalta paljon kiitosta saanut KTM 1290 SUPER ADVENTURE S voidaan nostaa ominaisuuksiltaan vieläkin ylemmäs valinnaisten elektronisten lisävarusteiden kanssa, kuten Quickshifter+ vaihdeavustin ja WP Pro -jousitus.

Vaikka 2023 KTM 1290 SUPER ADVENTURE S on varustelun ja ominaisuuksien osalta hyvin monipuolinen, voi jokainen tehdä siitä vielä paremmin itselleen sopivan KTM Power Parts -lisätarvikkeilla. Laajasta valikoimasta löytyy erilaisia suojaosia, tavaralaukkuja ja paljon muuta.

2023 KTM 1290 SUPER ADVENTURE S OMINAISUUKSIA
// Kaksi uutta värovaihtoehtoa: musta-oranssi ja harmaasävy
// Innovatiivinen navigointi Turn-by-Turn+ -opastuksella sekä useilla reittivaihtoehdoilla
// Luonteeltaan monipuolinen, Euro5-hyväksytty, kaksisylinterinen, LC8 V-moottori, 160 hv ja 138 Nm vääntömomentti takaavat lähes rajattomat mahdollisuudet
// Kevyt ChroMo-teräsputkirunko, jonka geometria varmistaa erinomaiset kaarreominaisuudet ja vakaan ajettavuuden
// Haastavankin tien vaimentavat edistykselliset, semi-aktiiviset WP-jousituskomponentit
// Alan huippua edustava, Bosch 6D -liiketunnistin ohjaa avustimia ja ABS-toimintoja
// Hallittavuutta ja ajomukavuutta tehostava ergonomia ja varustelu, mm. istuinkorkeus säädettävissä 849 / 869 mm
// Matka-ajoon optimoitu varustelu: Valaistut hallintapainikkeet, jalkatapit, keskiseisontatuki, tuulilasi, LED-valot ja selkeä, edistyksellinen interaktiivinen mittaristo
// Vakiona mukautuva, adaptiivinen vakionopeudensäädin
// KTM 1290 SUPER ADVENTURE S ominaisuuksille optimoidut Mitas TERRA FORCE-R -renkaat varmistavat erinomaisen pidon ja kulutuskestävyyden

Sulje silmäsi ja kuvittele edessäsi tie ja ajopäivä kohti uusia tuntemattomia kohteita 2023 KTM 1290 SUPER ADVENTURE S:n kanssa. Unelmasi voit toteuttaa alkuvuoden 2023 jälkeen, kun uudet 2023 KTM 1290 SUPER ADVENTURE S tulevat valtuutetuille KTM-jälleenmyyjille.