Meksikossa kisailtiin vielä

Ricky Brabec ajoi jo kolmannen kerran Sonora rallin voittoon.
Kuva
Steve Green
Maailman urheilutapahtumat ovat pudonneet lähes nollaan koronaviruksen vuoksi, mutta Meksikossa kaasuteltiin vielä aavikkorallin merkeissä.

Sonoran aavikolla, lähellä Meksikon ja USA:n rajaa ajettiin viiden päivän mittainen Sonora ralli. 1358 kilometriä pitkä ralli sujui Rocky Brabecin komennossa, sillä amerikkalainen voitti neljä etappia viidestä. Brabecin voitti meni siitä huolimatta varsin täpärälle, sillä Honda-kuljettaja sai kisan ensimmäisellä etapilla 13 minuutin aikasakon. Dakar-rallin ensimmäisenä amerikkalaisena kuljettajana tänä vuonna voittanut Brabec nousi viimeisellä etapilla voittoon, jättäen toiseksi ajaneen Skyler Howesin 50 sekunnin päähän. Voitto oli Brabecin kolmas ja toinen peräkkäinen.

- Olen aina nauttinut täällä ajamisesta. Sonara on ainoa Pohjois-Amerikan kilpailuista, joka on Dakar-rallin tapainen. Kisassa ajettiin todella kovavauhtisia osuuksia, dyynejä ja vuoristoa. Tänä vuonna kisassa oli paljon uutta reittiä, joka on aina hyvä asia. Minulla oli vastoinkäymisiä ensimmäisenä päivänä ja sain ison aikarangaistuksen. Ennen viimeistä etappia olin minuutin päässä voitosta ja etappi oli vain 142 kilometrin mittainen, joten tilanne oli mielenkiintoinen, Brabec kertoi.