Mansikkamäki hallitsi SM-avausta

Saku Mansikkamäki (418) otti ensimmäisen erän startin nimiinsä ja voitti lopulta päivän molemmat erät.
Kuva
Jani Hovi
Saku Mansikkamäki vei molemmat erät nimiinsä tänään Vantaalla, jossa kaasuteltiin motocrossin nuorten ensimmäinen SM-osakilpailu.

Keväinen auringonpaiste siivitti kauden ensimmäisen motocrossin SM-kilpailua Vantaalla. Kauden ensimmäisen erän startin otti nimiinsä Saku Mansikkamäki, joka sai peräänsä Santeri Oinosen, Simo Koskisen, Eelis Viemerön ja Tiitus Räikkösen. Mansikkamäki johti erää muutaman ensimmäisen kierroksen ajan, ennen kuin Oinonen kuittasi hänen ohitseen. Mansikkamäki ei kauaa kakkosen ollut, vaan nousi seuraavalla kierroksella kärkeen ja ajoi vähitellen karkuun Oinoselta ja otti erävoiton lopulta 14 sekunnin turvin. 

Saku Mansikkamäki.

Oinosen erä meni pieleen kaatumisen vuoksi ja kun hän tuli takaisin radalle, ei nuorukainen huomannut takaa tullutta kuljettajaa, vaan kaksikko osui yhteen ja molemmat kaatuivat. Oinonen oli maalissa lopulta kuudes. Viemerö ja Koskinen taistelivat pitkään kolmannesta sijasta ja kun Oinonen meni nurin, tuli tuosta taistelu toisesta sijalta. Viemerö piti lopulta pintansa ja oli toinen, ennen Koskista. Onni Jaakonsaari oli neljäs ja kolmannen kurvin kasassa mukana ollut Matias Miettinen viides.

Eelis Viemerö.

Toisessa erässä Oinonen otti startin nimiinsä ja sai peräänsä Mansikkamäen ja Viemerön. Mansikkamäki otti johtopaikan haltuunsa toisen kierroksen alussa, eikä sitä enää luovuttanut muille. Lopulta Mansikkamäki ajoi ylivoimaiseen erävoittoon, sillä toiseksi kaasutellut Miettinen jäi voitosta 17 sekuntia. Viemerö ajoi jälleen tasaisen erän ja oli kolmas. Oinonen putosi erän edetessä neljänneksi ja viides ruutulipulla oli Eemil Pesonen.

Päivän totaali meni Mansikkamäelle, Viemerön ollessa toinen. Miettinen oli kolmas, Oinonen neljäs ja toisessa erässä kaatunut Koskinen viides.

Matias Miettinen.

Alla tulokset: