Malinin veljeksillä kaksijakoisia mietteitä Karkkilan jälkeen

Wiljam Malin menetti paljon sijoituksia toisessa erässä kaatumisen vuoksi.
Kuva
Jani Hovi
Valtteri ja Wiljam Malin avasivat kisakautensa KRT Kawasaki-tiimissä Karkkilassa. Kisapäivään mahtui positiivisia asioita, mutta myös parannettavaa jäi.

Motocrossin SM-sarja polkaistiin tänä viikonloppuna käyntiin Karkkilan saviradalla ja KRT Kawasakin kuljettajat avasivat kauden positiivisesti. MX2-luokassa Wiljam Malin oli heti vauhdissa aamun aika-ajossa ollen viidenneksi nopein. Malin jatkoi vahvaa suorittamistaan myös ensimmäisessä erässä, vaikka heikko lähtö vaikeuttikin suoritusta, niin Kawasaki-kuljettaja nosti itsensä hienolla ajolla erässä seitsemänneksi. Toisessa erässä lähdön kanssa jatkui sama trendi, mutta Malin teki jälleen hyvää nousua ylöspäin, kunnes ensin pienempi kaatuminen ja myöhemmin vielä hieman isompi kaatuminen hidastivat menoa sitten, että vaikka Orimattilan moottorikerhon kuljettaja taisteli loppuun asti riitti se silti vain sijaan 12. ruutulipulla, mikä oikeutti yhteistuloksissa sijaan 11.

- Aika-ajo meni ihan kohtuu hyvin, mutta ensimmäisessä erässä todella heikko lähtö ja siinä lähdin napsimaan sijoituksia viimeiseltä sijalta startin jälkeen. Jotenkin oli todella vaikea ohitella erässä kuljettajia. Toisessa erässä lähtö oli vähän parempi ja pääsin jo napsimaan muutamia sijoituksia ylöspäin, mutta sitten pari virhettä. Ensin vähän pienempi ja sitten vähän isompi, mikä sitten rokotti aika paljon sijoitusta. Itse en ole kauhean tyytyväinen päivään, vaikka muilta sainkin paljon positiivista palautetta, mutta tästä lähdetään jatkamaan kautta eteenpäin, Wiljam Malin kertoi.

MX1-luokassa Wiljamin isoveli Valtteri Malin oli aamun aika-ajossa yhdeksäs, mutta lähti terävästi liikkeelle ensimmäisessä erässä ja taisteli hyvän tovin sijoituksesta viiden parhaan joukossa, mutta sitten käsien puutumisesta johtuen vauhti tippui ja samaan aikaan myös sijoitus laski alaspäin siten, että hän oli maalissa sijalla yhdeksän. Toisessa erässä Kawasaki-kuljettaja oli lähdön jälkeen jälleen hienosti viidentenä useamman kierroksen ajan, mutta sitten taas kerran käsien puutuminen alkoi hidastaa menoa ja seitsemänneksi. Erän lopussa nähtiin kuitenkin varmasti yksi päivän parhaista taisteluista, kun Malin kävi todella kovaa kilpailua Ville Meisolan kanssa ruutulipulle asti seitsemännestä sijasta ja onnistui, kuin onnistuikin pitämään sijoituksensa. Päivän yhteistuloksissa vanhempi Malin oli tänään kuudes.

- Koko päivän kärsin todella paljon käsien puutumisesta ja aika-ajossakin yritin vain ajaa kierroksia, jotta kädet alkaisivat toimimaan. Ensimmäisessä erässä hyvä alku, mutta sen jälkeen sijoituksia paljon alaspäin. Toisessa erässä sain sitten lopussa vielä taisteltua jotenkin seitsemännen sijan ruutulipulle, Malin kertoi.

- Wiljamin ajo oli hyvää, startit kun saadaan onnistumaan paremmin, niin homma helpottuu huomattavasti. Toisen erän kahdet lipat muistuttivat, että paketti on pidettävä kasassa, jos halutaan tehdä tulosta. Valtteri näytti erien alussa, että vauhtia riittää ajaa kärkipäässä, mutta taistelu käsien puutumisen kanssa hidasti tahtia. Ensimmäinen kisa nyt takana ja parannettavaa jäi, nyt jatketaan treenejä ja ollaan vahvempia seuraavassa kisassa, tiimipäällikkö Mikko Kaasinen kertoi.

Tiimin kolmas kuljettaja Matti Korkeamäki ajoi lauantaina veteraanien Suomen Cup MXV35-luokassa molemmissa erissä kolmanneksi ollen yhteistuloksissa niin ikään kolmas.