Luvassa tiukka SM-avaus

Eemil Pohjola on Sysmän SM-avauksen suurin suosikki.
Kuva
Jani Hovi
Enduron SM-sarja käynnistyy lauantaina ja luvassa onkin kovatasoinen avaus.

Sysmässä kaasutellaan tulevana lauantaina endurokauden ensimmäinen SM-osakilpailu. SM-luokat tulevat ajamaan 10 maastokoetta, joille ajoaikaa on yhteensä luvassa noin kaksi tuntia. Edessä on siis SM-arvon mukainen kisa. Kilpailuun mukaan starttaa yhteensä 214 kuljettajaa. A-luokissa reitille lähtee yhteensä 43 ja B-luokissa 78 kuskia. Näin ollen SM-pisteistä taistelee yhteensä 121 ajajaa.

E1-luokassa puolustava mestari Paavo Henriksson lähtee hakemaan mahdollisimman hyviä pisteitä kauden avauksesta, vaikka lumispoori ei olekaan miehen mieleen. Pyry Juupaluoma on kuntoutunut ja harjoitellut ahkerasti Espanjassa talvella, tähdäten EM-sarjaan. Nyt Juupaluoma on hakenut tuntumaa lumispooriin ja onkin ollut sarjakisoissa kohtuullisessa vauhdissa. Hugo Svärd ei ole päässyt kahdessa kansallisessa kilpailussa vielä lähellekään sitä vauhtia, jota mies varmasti itse odottaa. Siitä huolimatta Svärd on luokan suurin voittajasuosikki Juupaluoman ohella.

E2-luokassa riittääkin sitten kovia kuskeja. Eero Remes on joukon nimekkäin kuljettaja ja ehkä myös suurin suosikki. Henry Olenius on pitänyt treenipoluilla todella hyvää vauhtia yllä ja lauantaina nähdään, miten vauhti jatkuu kisassa. Peetu Juupaluoma on veljensä tavoin treenannut paljon talvella Espanjassa, mutta hakenut parin viikon ajan tuntumaa myös lumelle. Jani Salonen pääsee starttaamaan kauden kotipoluiltaan ja odotettavaa onkin, että hän tulee olemaan korkealla tuloksissa. Myös Niklas Laankoski, Jiri Leino, Riku Riiheläinen, Eetu Puhakainen, Teemu Latostenmaa ja Dick Bergman ovat mukana kärkitaistelussa. Kokonaisuudessaan E2-luokka näyttää ennakkoon katsottuna todella kovatasoiselta ja ennen kaikkea tasaiselta.

E3-luokassa voittotaistelu käydään viime vuoden E2-luokan Suomen mestarin Eemil Pohjolan ja E3-luokan Suomen mestarin Antti Hännisen välillä, jotka ajavat tänä vuonna samassa luokassa, luokkajakojen muututtua. Ennakkoon ajateltuna Pohjola on kaksikosta nopeampi ja myös suurin suosikki yleiskilpailun voiton osalta. Teemu Lehtimäki voitti viikko sitten Askolassa ja lähtee nyt varmasti hakemaan menestystä. Juha-Pekka Tirkkonen ja Janne Mukkala taistelevat seuraavista sijoita, eikä unohtaa sovi myöskään kisaan mukaan starttaavaan Jari Mattilaa.

Kilpailu käynnistyy Sysmässä lauantaina kello 9:01. Kilpailu järjestetään koronarajoitusten puitteissa, joten maastokokeille tai kilpailukeskukseen ei saa tulla yleisöä.