Luvassa kostea Kustaa

Kuva
Jani Hovi
Kustaa kaasutellaan reilun viikon kuluttua ja luvassa on tämän hetken tiedon mukaan pitkiä perinteitä noudatteleva haastava kilpailu.

Kärme Kustaan Kiemurat ajetaan lauantaina 28.11. Hätilän maastoissa, Hämeenlinnassa. Alun perin kilpailu piti ajaa itsenäisyyspäivänä, mutta lähes viime hetkellä kilpailun järjestävä Hämeenlinnan Moottorikerho joutui siirtämään kilpailun viikkoa aiemmaksi. Suomen puolustusvoimat tarvitsevat alueen omaan käyttöönsä itsenäisyyspäivänä, mutta onneksi alue oli vapaana viikkoa aiemmin.

Tänäkin vuonna kilpailu noudattelee vanhaa kaavaa, eli kolmihenkiset joukkueet starttaavat reitille kuudessa eri luokassa. Luokat 1 ja 2 ajavat täyden reitin, mukaan lukien perinteisen mäen. Luokka 3, sekä business- ja naistenluokka ajaa puolestaan hieman lyhennetyn reitin. Reitti noudattelee pääpiirteittäin muutaman aiemman vuoden reittiä, mutta tällä kertaa mukana on myös uusia osuuksia.

- Syksy on ollut aika kostea, joten tänä vuonna on varmastikin luvassa haasteita. Mutta se tietty kuuluu kisan luonteeseen ja moni sitä haluaakin kisalta. Ei reitillä mitään läpipääsemätöntä ole, mutta saattaa olla, että välillä joutuu turvautumaan joukkuekavereiden apuun, kilpailun johtaja Samuli Virtanen kertoo.

Korona myötä myös Kustaalla joudutaan poikkeusjärjestelyihin, jotka tulevat näkymään ainakin ilmoittautumisessa. Tämän hetken tiedon mukaan molemmat ilmoittautumispisteet tulevat olemaan ulkoilmassa ja luonnollisesti järjestäjät toivovat kaikkien noudattavan turvavälejä. Alueella on myös käsidesiä saatavilla.

Kilpailun ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina 22.11.

Kommentit

Lähettänyt Peteri Suomalainen : Pe, 11/20/2020 - 19:54

yleensä vesi on kosteaa, lumikin vettä on, sanoi Yoda :)

 

Language
suomi