Liiga starttasi helteessä

MX-liiga käynnistyi tänään Sipoon helteessä.
Kuva
Jani Hovi
Motocrossin MX-liiga käynnistyi melkoisessa helteessä Sipoossa.

MXC/B-luokan ensimmäisen A-finaalin startin otti nimiinsä Simo Koskinen, ennen Eemil Pesosta ja Elias Penttistä. Pesonen pysyi parin sekunnin päässä Koskisesta koko erän ajan, mutta ei pystynyt tosissaan uhkaamaan Koskisen voittoa. Näin ollen Koskinen ajoi reilun kahden sekunnin erolla voittoon ennen Pesosta. Penttinen oli erän kolmas. Luokan toisen erän startin nappasi Rene Nyman, ennen Koskista, Pesosta ja Penttistä. Koskinen otti ensimmäisellä kierroksella paikkansa kärjestä ja ajoi parin sekunnin eron Nymaniin, Pesosen oli kolmantena. Neljännellä kierroksella kärjessä tapahtui, kun Pesonen joutui keskeyttämään kolmannelta sijalta ja hänen paikkansa otti Penttinen. Nyman piti Koskisen näköetäisyydellä, mutta ei pystynyt vastaamaan lopulta MP-Racing Husqvarna-kuljettajan vauhtiin. Niinpä Koskinen vei toisenkin erän nimiinsä ennen Nymania ja Penttistä.

Koskinen

Simo Koskinen

MX65-luokan A-finaalin ensimmäisen erän startin vei Elias Saarimäki, mutta hän kaatui jo ensimmäisen kierroksen alussa ja menetti pelin. Nopeasti kärkeen nousi Viktor Leppälä, joka ryhtyikin tekemään eroa toisena olleeseen Okko Ollilaan. Kärjessä Leppälä meni menojaan ja näytti siltä, että Ollila ajaa selvään kakkossijaan. Mutta Ollilan epäonneksi hän kaatui ja putosi lopulta erässä seitsemänneksi. Leppälän perässä toiseksi ajoi Justus Nikkilä ja kolmanneksi Eeka Laaksonen. Luokan toisessa A-finaalissa startin otti nimiinsä Laaksonen, mutta menetti kärkipaikan ensimmäisellä kierroksella Leppälälle, Ollilan seuratessa kolmantena. Toisella kierroksella Ollila nousi toiseksi, mutta Leppälä oli tuossa vaiheessa jo kuuden sekunnin päässä kärjessä. Neljännellä kierroksella Laaksonen menetti kolmannen sijansa Miko Mannilalle. Erän lopussa Mannila ohitti vielä Ollilankin ja ajoi Leppälän perässä kakkosena maaliin. Ollila oli erän kolmas. DYNASETT Hydraulics Offroad-tiimin Yamaha-kuljettaja Leppälä otti samalla päivän totaalin voiton ennen Mannilaa ja Laaksosta.

Leppälä

Viktor Leppälä

MX50-luokassa Miko Korpela hallitsi suvereeniin tyyliin ensimmäistä erää ennen Romet Ennokia ja Timi Huttusta. Toisessa erässä Joonatan Nikkilä oli puolestaan voittaja 17 sekunnin erolla ennen Daniel Wiikiä. Korpela oli tällä kertaa kolmas. Cobra-kuljettaja Korpela oli päivän päätteeksi totaalin ykkönen, ennen Wiikiä ja Leo Peltolaa.

Korpela

Miko Korpela

Täydelliset tulokset.