Liiga päätökseen Vantaan kurassa

MX-liiga saatiin päätökseen Vantaan kurassa.
Kuva
Antti Hellsten
MX-liiga ja naisten Suomen Cup saatiin päätökseen tänään Vantaan Vauhtipuistossa.

Sää ei suosinut MX-liigan päätöstä tänään Vantaalla. Yöllä alkaneet vesisateet jatkuivat vaihtelevasti koko päivän ajan ja kilpailusta tulikin paikoin todellinen selviytymistaistelu kuraa vastaan.

MX125-luokassa Mauno Nieminen oli varmistanut mestaruuden jo ennen kauden päätöstä, eikä nuorukaista nähtykään Vantaalla mukana. Molempien erien voitot meni Kimi Koskiselle, joka ei ajanut kuitenkaan sarjan muita osakilpailuja. Joni Mäkelä ajoi ensimmäisessä erässä toiseksi ja Arttu Sihvonen kolmanneksi. Toisessa erässä Sampo Rainio nappasi kakkossijan, ennen Sihvosta. Aaro Kankaanpää keräsi tänään riittävästi pisteitä, jotta hän varmisti sarjan kakkossijan, ennen Jere Harjua. Matias Raiski oli sarjan neljäs, jääden vain pisteen Harjusta.

MX125 loppupisteet (top5):

 1. Mauno Nieminen 291
 2. Aaro Kankaanpää 218
 3. Jere Harju 197
 4. Matias Raiski 196
 5. Arttu Sihvonen 178

MXB-luokassa Iiro Laitinen varmisti mestaruuden Niemisen tavoin jo kauden edellisessä kilpailussa, eikä häntäkään nähty tänään starttipuomin takana. Päivän molempien erien voittoon ajoi Kimmo Hurri, joka on nykyisin paremmin tunnettu enduropoluilta. Aleksi Nieminen oli ensimmäisessä erässä kolmas ja toisessa erässä toinen, ottaen päivän totaalin toisen sijan. Toni Nieminen oli puolestaan ensimmäisessä erässä toinen ja toisessa erässä kolmas, ollen totaalissa kolmas.  Aleksi Nieminen otti sarjassa hopeaa ja Simon Finne oli sarjan kolmas.

MXB loppupisteet (top5):

 1. Iiro Laitinen 294
 2. Aleksi Nieminen 257
 3. Simon Finne 207
 4. Toni Nieminen 165
 5. Johannes Kauppinen 163

MXH-luokassa Pasi Tuominen voitti päivän toisen erän ja oli ensimmäisessä erässä kakkonen, ottaen totaalin nimiinsä. Iisakki Eskola toisti samat sijoitukset, mutta eri järjestyksessä, ollen totaalin kakkonen. Patrik Aho kaasutteli molemmissa erissä kolmanneksi. Tänään molemmissa erissä neljänneksi ajanut Markus Hyytiäinen voitti luokan sarjan, ennen Sami Jokista ja Pasi Sundellia.

MXH loppupisteet (top5):

 1. Markus Hyytiäinen 249
 2. Sami Jokinen 198
 3. Pasi Sundell 190
 4. Santtu Kiviniemi 152
 5. Mika Röyhkiö 140

MXD-luokassa ratkaistiin Suomen Cupin loput mitalit, Hanna Mertsalmen varmistettua mestaruuden jo kauden edellisessä kilpailussa. Vantaalla molempien erien voittoon ajoi odotetusta Sanna Kärkkäinen, joka teki kauden ainoa vierailun sarjaan. Mertsalmi oli molempien erien kakkonen ja Laura Kurkinen oli puolestaan päivän totaalin kolmas, ajaen eräsijat 4. ja 3. Ria Virtanen oli lopulta sarjan kakkonen, ennen Kurkista.

MXD Suomen Cup loppupisteet (top5)

 1. Hanna Mertsalmi 344
 2. Ria Virtanen 272
 3. Laura Kurkinen 252
 4. Hanna Reinola 237
 5. Noora Uro 178