Lettenbichler jännitysnäytelmän kärkeen

Manuel Lettenbichler siirtyi Red Bull Romaniacsin kärkeen.
Kuva
Future7media
Kolmas kisapäivä Romaniassa tasoitti kärjen tilannetta todella paljon. Aleksi Vilkko on puolestaan ollut hankaluuksissa tänään.

Red Bull Romaniacsin kolmas maastopäivä toi kolmannen uuden voittajan, kun Manuel Lettenbichler ajoi päivän voittoon. KTM-kuljettaja kamppaili voitosta tiukasti Taddy Blazusiakin kanssa ja puolalainen johtikin kilpailua vielä viimeisellä aikatarkastusasemalla. Lettenbichler tuli kuitenkin viimeisen välin hurjaa vauhtia ja kellotti 15 minuutin mittaisella välillä peräti kaksi minuuttia kovemman ajan kuin muut kärkikuljettajat.

Saksalaisen voittomarginaali oli 1.04 Blazusiakiin. Graham Jarvis oli kolmas, mutta hän hävisi kuusi minuuttia pohja-ajalle. Billy Bolt oli neljäs ja kisaa vielä aamulla johtanut Alfredo Gomez viides. Heti aamulla runsaasti aikaa hävinnyt Gomez jäi lopulta Lettenbichlerille 7.51.

- Sain Gomezin kiinni aikaisessa vaiheessa ja ajoin hänen kanssaan pitkään. Alfredo ajoi todella hyvin ja meinasin jo jäädä hänen vauhdista, mutta sitten tuolla viimeisessä ylämäessä onnistuin hyvin ja hän jäi, Lettenbichler kertoi.

Epävirallisten laskelmien mukaan Lettenbichler johtaa kilpailua minuutin ja 51 sekunnin erolla Gomeziin. Jarvis on kolmas, mutta vain yhdeksän sekuntia Gomezin takana.

Vilkolla vaikeaa

Hopealuokassa Aleksi Vilkon päivä on ollut vaikea. Vilkko kaatui aamulla alamäessä ja hänen pyöränsä tanko ja takahäkki menivät poikki, ja lisäksi kytkinkoppaan tuli reikä. Vilkko luuli jo joutuneensa keskeyttämään, mutta sai kuitenkin varaosia metsään ja pääsi jatkamaan kisaa. Aikaa Vilkko menetti kuitenkin tilanteessa puolitoista tuntia. Artikkelia kirjoitettaessa Vilkko on yhä matkalla, mutta tulosten mukaan hän on jo ylittänyt myöhärajan. Vilkon tilanteesta uutisoimme myöhemmin lisää.

Pronssiluokassa Kimmo Virtanen jatkoi tasaisen hyviä suorituksia ja oli 26. Virtanen jäi tänään kärjelle 32 minuuttia. Henrik Heikkinen oli tänään 84. jääden tunnin ja 21 sekuntia kärjestä. Jari Mutikainen on tällä hetkellä vielä reitillä.

Tulokset ovat toistaiseksi epävirallisia.