Lahti EM-sarjan avauksessa sijalle 16.

Timo Lahti ajoi EM-sarjan avauksessa Puolan Bydgoszczissa sijalle 16.
Matias Hirsimäki
Speedwayn henkilökohtainen EM-sarja vuosimallia 2021 käynnistyi tänään Puolan Bydgoszczissa. Suomalaisista mukana oli Timo Lahti.

Alunperin kilpailu oli tarkoitus ajaa viime lauantaina, mutta vesisade siirsi kilpailun tälle päivälle. Suomalaisvärejä EM-sarjassa edustaa Timo Lahti, jonka näytöt viime kauden sarjassa ja tämän vuoden karsinnassa toivat paikan sarjaan villillä kortilla. Lahden lähtökohdat illan kilpailuun eivät olleet parhaat mahdolliset, hänen oltuaan mukana kolarissa eilen Ruotsin liigassa. Alkuerien kaksi nopeinta lunastivat paikan illan finaalierään ja sijoille 3.-6. tulleet Last Chance- erään, josta kahdelle oli luvassa paikka finaaliin.

Lahti avasi kilpailun kolmannen sijan tuomalla yhdellä pisteellä, kun avauserässä selän taakse jäi Ruotsin Jacob Thorssell. Myös toisessa erässään Lahti kaasutteli ruutulipulle kolmantena, ottaen illan toisen pisteensä. Kolmannessa ja neljännessä erässään Lahti jäi neljänneksi eikä pistetili karttunut näiden erien osalta. Viimeisessä erässä nähtiin Lahden osalta illan paras suoritus. Suomalainen pääsi startista kärkeen, mutta erän aikana Tsekin Vaclav Milik sekä Puolan Bartosz Smektala pääsivät kuittaamaan ohitse Lahdesta. Maalissa Lahti siis kolmantena saaden yhden pisteen. Yhteensä Lahden ajamat viisi erää tuottivat kolme pistettä, jotka riittivät sijaan 16.

Kilpailun voittoon ajoi Tanskan Leon Madsen ennen Puolan Piotr Pawlickia ja Iso-Britannian Daniel Bewleytä. EM-sarjan toinen osakilpailu ajetaan Saksan Güstrowissa 26. kesäkuuta. Yhteensä EM-sarja kattaa neljä osakilpailua.