Kytönen voittoon Kreikassa, Remes kolmas

Kuva
Kytönen Motorsport
Roni Kytönen voitti EJ-luokan MM-osakilpailun kuumassa Kreikassa. Myös Eero Remes nousi podiumille.

Enduron MM-sarjan Kreikan osakilpailun toinen kisapäivä ajettiin ensimmäisen tapaan helteisissä olosuhteissa. Päivän päätteeksi Roni Kytönen nostatti Suomen lipun korkeimmalle, ottamalla voiton EnduroJ-luokassa vajaan kuuden sekunnin erolla. Kytönen ajoi vahvasti koko päivän, ajaen kahteen pohja-aikaan.

- No ei paljoa sanomista muuten kuin, että aika makea päivä. Jokaisen pätkän koitin vaan tyrkkää sen minkä menee ja erot olikin tosi pieniä. Hieno fiilis kyllä ottaa uran eka MM voitto, onnellinen Kytönen kertoi.

MM-pisteissä Kytönen nousi J1-luokassa kolmanneksi ja Junior-luokassa viidenneksi.

Remes paransi menoaan

Yleiskilpailussa Brad Freeman jatkoi vahvaa menoaan ja otti jälleen voiton. Toiseksi ajoi hieman yllättäen Thomas Oldrati ja kolmanneksi Mattea Cavallo. Danny McCanney oli neljäs ja Christophe Charlier viides.

Yleiskilpailun kolmen kärki muodosti myös E1-luokan kolmen kärjen.

E2-luokassa nähtiin mielenkiintoisia vaiheita. MM-sarjan kärjessä Kreikkaan tullut Alex Salvinin olkapää lähti eilen paikaltaan, mutta italialainen lähti kuitenkin mukaan tämän päivän kisaan ja oli maalissa luokan viides. Eilen luokan voittanut Giacomo Redondi puolestaan kaatui tänään ja loukkasi kylkiluunsa. Italialainen taisteli kuitenkin aikataulun puitteissa maaliin, häviten luokan voittaneelle Charlierille yli puoli tuntia. Redondi oli luokan viimeinen, mutta kun maaliin pääsi vain kahdeksan kuljettajaa, sai hän kohtuulliset MM-pisteet tililleen. Luokan kakkonen oli Loic Larrieu ja kolmas Eero Remes.

- Olen viimeiseen viiteen viikkoon ajanut kaksi kertaa ja ajamattomuus näkyi etenkin eilen todella paljon. Eilen valitsin vielä täysin väärän eturenkaan alle, eikä minulla ollut mitään luottoa siihen. Tänään otin sitten toisen mahdollisen renkaan, joka oli parempi, mutta ei sekään paras mahdollinen ole, Remes kertoi.

E3-luokassa McCanney ajoi 14 sekunnin erolla voittoon ennen Steve Holcombea. Anthony Geslin oli kolmas.