Kytönen palaa kilpailuiden pariin

Teksti
Kuva
Jani Hovi
Roni Kytönen palaa kilpailuihin käsileikkauksen jälkeen, kun enduron Italian mestaruussarjan päätös viikonloppu ajetaan Darfo Boario Termessä.

Jämsäläinen on ehtinyt harjoitella pyörän kanssa ajoluvan saatuaan nyt kahdeksan päivää ja ajoi Suomessa jo yhden pienen joukkuekilpailun pellolla.

Tulevaksi viikonlopuksi kilpailualueelle luvataan yli 28 asteen lämpölukemia ja luvassa on viiden erikoiskokeen kierroksia neljä. Erikoiskokeet eivät ole erityisen pitkiä ja niistä lähes puolet ajetaan asfaltilla, mikä ei lähtökohtaisesti ole ollut kovasti kuljettajien mieleen. Kytönen hakee viikonloppuna paluuta kilpailurutiineihin sekä tuntumaa leikkauksen jälkeen.

- Käsi on tuntunut nyt hyvältä leikkauksen jälkeen eikä se ole enää vaivannut. Peukalon nivelsiteitä täytyy vielä vahvistaa ja ne hieman välillä kipeytyvät ajamisesta. Suomessa ajoin paljon hiekkaa ja se oli itselle mukavaa. Nyt täällä on aika erilaiset maastot ja vähän harmillista, että erikoiskokeet on tehty näin. Kilpailualue on melko lähellä tiimin pajaa ja on käyty täällä joskus harjoittelemassa. Tiedän, että täältä löytyisi ihan hyviäkin pätkiä, mutta järjestäjät ovat nyt päätyneet tällaiseen ratkaisuun tällä kertaa, Kytönen kertoi.

Darfo Boario Termessä ajetaan tänään Supertesti ja viikonloppuna on luvassa MM-sarjan tapaan kaksi kilpailupäivää. Viikonlopun tuloksia voi seurata täältä.

Kytösen lisäksi suomalaisista kilpailussa on mukana myös Samuli Puhakainen.