Kytönen Kalpalinnan valtias

Roni Kytönen oli päivän ykkönen Kalpalinnassa.
Kuva
Jani Hovi
Roni Kytönen voitti hienon enduropäivän tänään Kalpalinnan laskettelurinteen maastoissa, Janakkalassa.

Kotimainen endurokausi saatiin jälleen käyntiin tänään, kun Kalpalinnassa kaasuteltiin enduro sprint -kilpailu. Kisa päästiin viemään läpi todella lämpimässä säässä ja elohopea nousikin päivän mittaan jopa 28 asteeseen. Kun taivaalta ei löytynyt edes yhtä pilvenhattaraa, oli sää niin kuljettajille kuin katsojillekin paikoin todella kuuma.

Valitettavasti jo ennen kilpailua saatiin pientä jobinpostia, kun Eero Remes ei pystynyt osallistumaan kilpailuun.

- Viime viikonloppuna Norjassa tulin kipeäksi ja minulle nousi siellä kuume. Ajoin kuitenkin siellä lauantaina sprint kisan, mutta en sitten ajanut enää sunnuntaina cross countrya. Kun tulin Suomeen, menin suoraan koronatestiin, mutta onneksi se oli negatiivinen. Perjantaihin asti odottelin, mutta kun olo ei ollut vielä tarpeeksi hyvä, jouduin jättämään kisan väliin. Lääkäri totesi, että minulla on myös korvatulehdus ja siihen antibiootit. Harmittaa todella paljon, kun en päässyt tänne ajamaan, sillä Suomessa ei pääse usein näin mahtavilla poluilla ajamaan, Remes kertoi.

Kytösen hallintaa

Keskiviikkona Italiasta Suomeen saapunut Roni Kytönen oli päivän nimi Kalpalinnassa. Kytönen kellotti heti ensimmäiselle kierrokselle kuusi sekuntia kovemman ajan kuin Eemil Pohjola ja sama tahti jatkui lähdes kisan loppuun asti. Ainostaan kahdella viimeisellä kierroksella Pohjala oli Kytöstä nopeampi. Maalissa kaksikon ero oli 33 sekuntia Kytösen eduksi ja kaksikko toikin Hondalle kaksoisvoiton.

- Kahdella viimeisellä kierroksella otin metsäautotieosuuden hieman varman päälle, kun se oli kulunut paljon ja irtokiviä riitti. En halunnut ottaa siellä mitään riskejä. Muuten päivä oli tasainen ja ajo oli hyvää. Reitti oli todella hyvä ja tällaista saisi olla Suomessa enemmänkin. Maasto oli todella keski-eurooppalaista ja sitäkin kautta viihdyin reitillä. Tietysti kun pyöriä ja kierroksia oli paljon, niin reitti kului, Kytönen kertoi kisan jälkeen.

Pohjola

Eemil Pohjola.

Pohjolan jälkeen kolmanneksi kilpailussa ajoi Hugo Svärd. Harjoituspyörällään ajanut Fantic-kuljettaja oli tasainen koko päivän, mutta hänen vauhtinsa ei aivan riittänyt kärkikaksikolle. Maalissa eroa Kytöseen oli reilut kaksi minuuttia.

Svärd

Hugo Svärd.

Kytönen Motorsportin Peetu Juupaluoma oli päivän neljäs ja myös hän kellotti todella tasaisia kierrosaikoja, jääden Svärdille lopulta puolisen minuuttia. Kisan lopussa parempaan vauhtiin päässyt Roni Salin oli maalissa viides, jääden yhdeksän sekuntia tiimikaveristaan. Lari Jukola oli kuudes ja Mika Tamminen seitsemäs.

Seistolalla ohjelmaa ennen kilpailua

Yleiskilpailun kahdeksanneksi ajoi Matti Seistola. Seistolan päivä käynnistyi kuitenkin hieman haastavissa merkeissä, sillä tamperelainen oli unohtanut hakea pyöräänsä rekisterikilven. Onneksi kisapaikalta löytyi lainapyörä, kun aamulla C-luokassa ajanut Sami Karhu antoi 300-kuutioisen Sherconsa Seistolalle ajoon. Seistola laittoi pyörään oman tankonsa ja lähti käytännössä täysin kylmiltään vieraalla pyörällä kilpailuun.

- Täytyy sanoa, että on hienoa touhuta tuollaisten kavereiden kanssa, jotka auttavat kun itse ryssin hommia, Seistola nauroi.

- Lainapyörä istui käteen todella hyvin ja Karhun iskarisäädötkin toimivat hyvin. Tuntuu siltä, että nykyisin Shercoissa olevat KYBit ovat niin hyviä, että niillä voi ajaa eritasoiset kuskitkin hyvin. Päivä meni alun sekoilun jälkeen todella hyvin ja oli mahtavaa ajaa hienolla reitillä. Reitti oli todella vaihteleva ja vaikka ajoimme seitsemän kierrosta, niin ei se tuntunut liialta. Lopussa kyllä miehestä rupesi voimat vähenemään ja ajaminen meni vähän varmisteluksi. Yhdet lipat tuli päivän lopussa, mutta oli mahtava päivä, Sherco-kuljettaja kertoi.

Seistola

Matti Seistola.

Yleiskilpailun kymmenen kärjen Seistolan takana täydensivät Hämeenlinnan kaksikko Samuli Puhakainen ja Antti Ahtila.

B-luokan voittoon ajoi 13 sekunnin erolla Aapo Tyni. Albert Juhola oli toinen ja Väinö Santamäki kolmas. V40-luokassa voiton otti Mika Karma, ennen Juha Puotsaarea ja Arto Kallioista. V50-luokassa Sami Ikonen oli ykkönen, ennen Tom Virolaista ja Jorma Kakkoa. V60-luokan voittajaksi kruunattiin Juha Piiroinen, ennen Janne Tammea ja Jukka Penttilää. Aamulla ajetun C-luokan voittoon kaasutteli Arttu Löflund. Juho Joutsjoki jäi voitosta yhdeksän sekuntia ja oli toinen. Pekka Seitsonen oli kolmas, jääden voitosta 16 sekuntia. Kärkikolmikon lisäksi myös neljänneksi ajanut Mika Rinne nostettiin suoraan B-luokkaan.